tkaczu Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Witam proszę o sprawdzenie receptury i czy coś sensownego z tego wyjdzie.Planuję warkę ok 30l Pilzneński 6kg zacieranie 63st.40min 72 st.20min i 78st 10min gotowanie 60 min na goryczkę summit 20gr na 50min aromat saaz 25gr 30min i 25gr na 10 min celuję w IBU ok27-28 i BLG 12 drożdże W 34\70 dwie paczki fermentacja w 8 st. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Saaz z 30 na 20 minut, 30, nie 25 gr. Na flameout pozostałe 20. Litrów ile planujesz? Z 6kg 12 blg to na oko 27 litrów wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkaczu Opublikowano 3 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 planuję 30 litrów do gotowania więc myślę ,że docelowo wyjdzie 26-27 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Osobiście celowałbym w nieco wyższe IBU przy BLG12. 27 IBU to mnie do desitki pasuje. No i "g", a nie "gr" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się