Skocz do zawartości

pierwszy lager


Rekomendowane odpowiedzi

Witam

proszę o sprawdzenie receptury i czy coś sensownego z tego wyjdzie.Planuję warkę ok 30l

Pilzneński 6kg zacieranie 63st.40min 72 st.20min i 78st 10min

gotowanie 60 min

 na goryczkę summit 20gr na 50min

aromat saaz 25gr 30min i 25gr na 10 min

celuję w IBU ok27-28 i BLG 12

drożdże W 34\70 dwie paczki fermentacja w 8 st.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.