Skocz do zawartości

Bardzo szybka fermentacja


zielony07

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja dla mnie nowa. Tzw. burzliwa zakończyła się po 24 godzinach.

Warka to bitter 35l, 9.5 Blg, Danstar Windsor, pożywka, napowietrzenie.

Reżim temperaturowy zachowany, czyli ok. 18°, a ostatnie 3 dni 19.

No i nie wiem czy butelkować dziś czy zlać na cichą na 3 tygodnie (nie mogę piwa zabrać w podróż?)

10 dni to trochę mało. Na wykresie skala się trochę nie zgadza.

 

47.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.