grzesiuu Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Ostatnio chciałem zakupić cukier kryształ i okazuje się że w sklepach nie mogę znaleźć klasy 1! Tylko 2 albo w ogóle nie pisze bo pewnie jeszcze niżej. Chciałbym go zastosować do refermentacji i czy taki klasy 1 jest o wiele lepszy niż 2? Znalazłem opis że to tylko kolorem i ziarenkami się różni. A wydawał mi się że powinien być słodszy i lepszy niż te niższe klasy. http://www.arrtrans.pl/main.php?lang=pol&page=7 Orientuje się ktoś jak to w końcu jest w rzeczywistości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Nigdy na coś takiego nie zwracałam uwagi , a moje piwa są podobno pijalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Staram się zawsze kupować 1 klasę i zwykle można znaleźć bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Ostatnio chciałem zakupić cukier kryształ i okazuje się że w sklepach nie mogę znaleźć klasy 1! Tylko 2 albo w ogóle nie pisze bo pewnie jeszcze niżej. Chciałbym go zastosować do refermentacji i czy taki klasy 1 jest o wiele lepszy niż 2? Znalazłem opis że to tylko kolorem i ziarenkami się różni. A wydawał mi się że powinien być słodszy i lepszy niż te niższe klasy.http://www.arrtrans.pl/main.php?lang=pol&page=7 Orientuje się ktoś jak to w końcu jest w rzeczywistości? Bo tu chodzi o odwieczny problem zawartości cukru w cukrze nie dajmy się zwariować jeśli potrzeba używajmy po prostu cukru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Myślę że do refermentacji lepiej jednak użyć 1 klasy niż np. takiej 3. Aby efekt był dobry stosuje się np. glukozę więc jak by to było bez znaczenia to by wszyscy stosowali najtańszy cukier 3 klasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Cześć. Aby efekt był dobry stosuje się np. glukozę więc jak by to było bez znaczenia to by wszyscy stosowali najtańszy cukier 3 klasy I tak robi 99% używających cukru jako środka do refermentacji. Używają cukru jaki kupią w najbliższym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 To może rzeczywiście trzeba będzie przymknąć oko jak nie będzie pierwszej to druga też dobra a pewnie różnica w cenie to kilkanaście groszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 A z tą klasą to nie chodzi także o wielkość kryształków? Sypie jaki mam w szafie i nie patrzę na klasy. Nie dajmy się zwiariować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiuu Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 A z tą klasą to nie chodzi także o wielkość kryształków? Sypie jaki mam w szafie i nie patrzę na klasy. Nie dajmy się zwiariować. W tym linku troszkę niżej jest napisane o kryształkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się