Jump to content

XIII Pomorski Konkurs Piw Domowych

Miklosz

Recommended Posts

W imieniu Pomorskiego Oddziału PSPD zapraszam Was na XIII Pomorski Konkurs Piw Domowych, który odbędzie się w Gdańsku w drugiej połowie listopada 2019 r.

Tradycyjnie już oceniamy dwie kategorie:

1. Porter Bałtycki 18-22⁰ BLG - wg opisu: https://pspd.org.pl/blog/wiki/porter-baltycki/
  2. Saison - 12-16⁰ BLG wg https://kpd.pspd.org.pl/saison/

Również tradycyjnie - regulamin oraz dokładna data terminu - trochę później.

Konkurs został zgłoszony do Pucharu PSPD

• 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
W dniu 25.09.2019 o 08:47, Miklosz napisał:

Konkurs odbędzie się w dniach 22-23 listopada w Gdańsku.

Na początku października zbiorę wszystkie potrzebne informacje i opublikuję w jednym miejscu

Podbijam pytania poprzedników. Zostało mniej niż miesiąc czasu...

Uspokajam - konkurs się odbędzie!

Termin się nie zmienia 22-23.11
Rejestracja będzie przez "PSPD-owski" system zgłoszeń - jak na większość innych konkursów, wpłaty przez DotPay
Zakładam, że będzie dostępny od poniedziałku.
Wysyłka piw do 18 listopada.
Regulamin - dopinamy jeszcze jeden temat, ale nie wiem co tam spodziewacie się odnaleźć ?
Nagrody u nas jak zawsze - raczej symboliczne - surowce piwowarskie itp, bez złota i taczek hajsu itp

Style zgodnie z tym co ogłoszone wcześniej.

REJESTRACJA OTWARTA: https://pomorskikpd.pspd.org.pl/

Zapraszamy!

Edited by Miklosz

• 3 weeks later...

Dajcie trochę życia do pomorskiego kpd. Jakies przypomnienie o konkursie, zdjęcie nadchodzących paczek, później choćby wspomnieć ze trwa konkurs. Cokolwiek. Ludzie wysyłają do was piwa i fascynują się możliwościa wzięcia udziału, a z waszej strony wrażenie smutnego obowiązku. Wiem, ze jest kalendarz z listą..  ale nie każdy jest tak zafiksowany żeby mieć go drukiem na ścianie i osobiście że "to już" zorientowałem się 3 dni przed końcem zgłoszeń. Bez hejtu. Luźne spostrzeżenia :)Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia!

Edited by gomcek
Żeby nie brzmiało jakbym był naburmuszonym trollem

5 godzin temu, gomcek napisał:

Dajcie trochę życia do pomorskiego kpd. Jakies przypomnienie o konkursie, zdjęcie nadchodzących paczek, później choćby wspomnieć ze trwa konkurs. Cokolwiek. Ludzie wysyłają do was piwa i fascynują się możliwościa wzięcia udziału, a z waszej strony wrażenie smutnego obowiązku. Wiem, ze jest kalendarz z listą..  ale nie każdy jest tak zafiksowany żeby mieć go drukiem na ścianie i osobiście że "to już" zorientowałem się 3 dni przed końcem zgłoszeń. Bez hejtu. Luźne spostrzeżenia :)Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia!

Wrzucałem posty na FB na workplace PSPD. Tutaj jest cicho, bo tu nikt nie wchodzi już :P
Tym, którzy piwa zgłosili, a nie wysłali albo nie zapłacili - wysyłałem przypomnienia bezpośrednio.
Szczerze? Nie rozumiem tej całkiej socjalowo - marketingowo  - promocyjno - "róbciehałasowej" otoczki... Może po prostu za stary jestem...

Dzięki za tę uwagę - zanotowałem. Najwyraźniej niektórzy tego potrzebują, więc na przyszłość będę pamiętać, żeby ktoś się tym zajął.

14 hours ago, gomcek said:

Ludzie wysyłają do was piwa i fascynują się możliwościa wzięcia udziału, a z waszej strony wrażenie smutnego obowiązku. Wiem, ze jest kalendarz z listą..  ale nie każdy jest tak zafiksowany żeby mieć go drukiem na ścianie i osobiście że "to już" zorientowałem się 3 dni przed końcem zgłoszeń.

No to w końcu ludzie się fascynują, czy nie? Przecież od dawna była informacja o kategoriach i terminie, wystarczyło dodać przypomnienie do kalendarza w telefonie. Są konkursy, które rzeczywiście zapominają o tym forum, nawet przy ogłaszaniu wyników, ale tutaj wszystko było jasno podane. Czy organizatorzy mają zaśmiecać forum przypomnieniami? To nie Facebook, że trzeba generować ruch, żeby wątek nie utonął w odmętach innych informacji. 

"Trochę życia" od Pomorskiego KPD...
Dziś o 16 zaczynamy eliminacje. Finały jutro.

W szranki stanie 14 porterów bałtyckich, a w konkury 24 saisony.

Pełna lista startowa na stronie http://pkpd.pl/

Wyniki eliminacji podamy do jutra do 12 (a może szybciej), a wyniki finałów zostaną uroczyście ogłoszone też jutro - o 17ej, w Piwnica Rajców, Będą też na stronie wskazanej powyżej

Do finału przechodzą:

Porter Bałtycki

• Piotr Brzeziński
  • Dariusz Dul
  • Łukasz Gliniecki
  • Janusz Švach
  • Krzysztof Zach

Saison

• Piotr Brzeziński
  • Bartłomiej Grodecki
  • Robert Gumieniak
  • Bartosz Nagiewicz
  • Jerzy Nowicki
  • Joanna Roman
  • Grzegorz Zwodziński

Wyniki finałów:

Porter Bałtycki

1 Janusz Svach 36,67
2 Krzysztof Zach 34,67
3 Łukasz Gliniecki 33
4 Piotr Brzeziński 32,33
5 Dariusz Dul 29,33

Saison:
1 Grzegorz Zwodziński 41
2 Joanna Roman 40,33
3 Jerzy Nowicki 39,67
4 Piotr Brzeziński 39,33
5 Bartłomiej Grodecki 39
6 Bartosz Nagiewicz 37,33
7 Robert Gumieniak 36,33

Gratulacje!
Wszystkim dziękujemy za udział!

Uprzejmie informujemy, że metryczki eliminacyjne z Pomorskiego KPD zostaną Wam wysłane na maila do końca tego tygodnia.

Niestety, system konkursowy nie chce ich przyjąć :P

Metryczki finałowe - do 8 grudnia, również mailowo

• 2 weeks later...
13 godzin temu, puszka napisał:

Dostałem meila z metryczką lecz ktoś zapomniał o załączniku. Odpisałem na maila i cisza.

Cześć!
Faktycznie - widzę - Twoja odpowiedź wpadła do spamu.

Co do załącznika - z serwera nadawcy wyszedł, może Twój klient pocztowy wycina załączniki?
Mógłbyś sprawdzić czy jak się zalogujesz na pocztę WP przez przeglądarkę to tam go widać? ?

W jaki inny sposób mogę Ci metryczkę przesłać? Tutaj w PW?

Edited by Miklosz