Jump to content

Nakładka destylacyjna

Mowmiojcze

Recommended Posts

• 2 years later...

Ta nakładka była po 1800zl, czyli w tej samej cenie jest kompletny destylator z głowicą aabratka

https://spiritferm.biz/pl/c/Destylatory-pod-kotly-COOBRA/397

A tu sama pokrywka koszt 600 zl a do tego kolumna i glowica. Szaleństwo.

Edited by Koora

• 1 month later...
  • 4 months later...

Odświeżam temat, ktoś coś namierzył? Mam GF G30, na stronie mają taką nakładkę, ale cena kosmos po przeliczeniu wychodzi jakieś 1500pln plus wysyłka z wysp i to nic wyszukanego, zwykły pot still.... Nie ma kogoś na forum kto by się podjął zaprojektowania/wykonania takich nakładek? Zainteresowanie jakieś jest...

• 4 months later...

Dalej cisza.... A może ktoś ma taką nakładkę i jej nie używa i chciałby się pozbyć, ewentualnie pożyczyć na jakiś czas za odpowiednią rekompensatę? 

• 5 months later...

Ja do GF zrobiłem sobie kiedyś potstila ze stalowej miski i kawałka miedzi. Puściłem na tym kilka nastawów i poszło w kąt.

IMG_0129.thumb.jpg.542a511797222bbfcf22359c47d2dc0c.jpg

Póżniej kolega @lewatywa8 przerobił mi wieko od obciętego kega na pokrywkę i do tego jeden kolega z innego forum dorobił mi taki miedziany saksofon, ale jeszcze na nim nic nie grałem.

IMG_4282.thumb.jpg.8feaee1413e1026f165af1d462731c88.jpg

IMG_4283.thumb.jpg.1a100e2eebc3a6ac2330ca61dfa8a3c9.jpg

1533449604_ResizeofRotationofIMG_1018(1).thumb.jpg.90f1e4df8b96634601415e5cc3adef8b.jpg

Niestety w końcu trzeba było się zainteresować swoją wagą i zrzucić kilka kg, a alkohol w tym nie pomaga :). Sprzęt jednak stoi i mam nadzieję, że niedługo będzie użytkowany podobnie jak i GF.