Mario23 Opublikowano 27 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Mam pytanko odnośnie śrutownika . Posiadam 2 śrutowniki jeden taki https://www.olx.pl/oferta/srutownik-zbozowy-do-zboza-kukurydzy-jawor-7-10-kw-zasilanie-400-v-CID628-IDx2ase.html#965ab5d923 a drugi samoróbka działający na zasadzie , ze jest stały kamień i drugi kamień ruchomy którym reguluje się grubość śruty. powiedzcie mi czy takie śrutowniki nadawały by się na śrutowanie słodu czy musi być śrutownik walcowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Moim zdaniem nadaje się. Ześrutuj i uwarz piwo. Przekonasz się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł76 Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Kiedyś był już taki temat: Sam mam taki śrutownik, jak nowy, prawie nie używany. Wciąż myślę, czy by na nim nie ześrutować kiedyś słodu, na próbę. Ale wydaje się, że nie do końca taki śrutownik nadaje się do naszych celów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi