EU8N Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Witam. Zostało mi 3 kg pilźnieńskiego i 3 kg pszenniczego.Nigdy nie robiłem piwa ryżowego.Czy jak dorzucę że 2kg ryżu wcześniej skleikowanego to coś z tego wyjdzie?. 3kg pilźnieńskiego 3kg pszenniczego 2kg ryżu (nie platkow) Chmiel marynka 30 g Chmiel lubelski 50 g. Robił ktoś pszennicze ryżowe???Bo chyba coś takiego wyjdzie.Wymienione surowce to pozostałości z innych warek stąd taki pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helcik Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Znalazlem cos takiego . Moze ci pomoze. wiem ze robisz inny styl ale mzoe cos znajdziesz w tym watku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EU8N Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Dzięki wielkie.Dużo mi to pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Wyjść wyjdzie, pytanie czy coś sensownego. Jakby to mocniej nachmielić albo przefermentować jakimiś ciekawszymi drożdżami to czemu nie. Na neutralnych drożdżach to ryż tylko niepotrzebnie obniży słodowość i raczej nijakie to wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 4 godziny temu, EU8N napisał: Witam. Zostało mi 3 kg pilźnieńskiego i 3 kg pszenniczego.Nigdy nie robiłem piwa ryżowego.Czy jak dorzucę że 2kg ryżu wcześniej skleikowanego to coś z tego wyjdzie?. 3kg pilźnieńskiego 3kg pszenniczego 2kg ryżu (nie platkow) Chmiel marynka 30 g Chmiel lubelski 50 g. Robił ktoś pszennicze ryżowe???Bo chyba coś takiego wyjdzie.Wymienione surowce to pozostałości z innych warek stąd taki pomysł. Wywal ryż i lubelski (marynkę zostaw na goryczkę), dorzuć do tego jakiś amerykański chmiel (citra, cascade itp- na koniec gotowania), neutralne drożdże typu US-05 i wyjdzie z tego amerykańska pszenica. Celuj w 10-12Blg i goryczkę ok. 20IBU. Wyjście lekkie "piwo do obiadu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi