Off Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Witam serdecznie. Nie znalazłem na forum takiego wątku, więc go zaczynam:). Piszę, ponieważ słyszałem historię o tym, że jeżeli puszka z piwem ma 'pełną' zawleczkę - czyli bez charakterystycznego wycięcia - to jest to piwo z dna beczki albo z jakiegoś odrzutu. Nurtuje mnie to na tyle, że postanowiłem zapytać znawców i zweryfikować, czy to bełkot pijaka czy jest w tym coś z prawdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 puszkowanie piwa w warunkach domowych nie bywa stosowane, więc trudno TU (na forum piwowarów domowych) komentować niuanse technologii produkcji produktów koncernowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaronVonZuk Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Bzdura wierutna!!! :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 podobnie jak dolewanie spirytusu i byczej żółci Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Witam serdecznie. Nie znalazłem na forum takiego wątku, więc go zaczynam:). Piszę, ponieważ słyszałem historię o tym, że jeżeli puszka z piwem ma 'pełną' zawleczkę - czyli bez charakterystycznego wycięcia - to jest to piwo z dna beczki albo z jakiegoś odrzutu. Nurtuje mnie to na tyle, że postanowiłem zapytać znawców i zweryfikować, czy to bełkot pijaka czy jest w tym coś z prawdy. Jednym słowem bzdura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 (edited) Witam serdecznie. Nie znalazłem na forum takiego wątku, więc go zaczynam:). Piszę, ponieważ słyszałem historię o tym, że jeżeli puszka z piwem ma 'pełną' zawleczkę - czyli bez charakterystycznego wycięcia - to jest to piwo z dna beczki albo z jakiegoś odrzutu. Nurtuje mnie to na tyle, że postanowiłem zapytać znawców i zweryfikować, czy to bełkot pijaka czy jest w tym coś z prawdy. poważnie pytasz , czy to miało być w dziale dowcipy ? Edited June 16, 2010 by anteks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignac99 Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Chciałbym nieć tyle czasu, by zajmować się taki mi zagadnieniami, warzył bym wtedy więcej piwa.......Off, podziwiam Cię za odwagę Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaronVonZuk Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Ja bym kolegi z punktu nie piętnował, miał prawo zapytać... Laik,czy osoba nie siedząca w branży ma prawo snuć domysły i powtarzać miejskie legendy, które rozwiewał np. Tomek http://kopyr.wordpress.com/2010/05/13/podobnoz-czyli-plotki-z-branzy/. A koedze Off polecam powyższy link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted June 18, 2010 Share Posted June 18, 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Miejska_legenda i kończymy wątek..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts