simple1.1 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Witam, Muszę zbudować kegerator, który będę mógł sobie potem zabudować, chodzi mi o całą instalację. Dodam, że nigdy nie miałem z tym nic wspólnego, będę miał przy tym pomoc, ale co powinienem kupić. Jaka lodówka, kegi, rozdzielacze, ociekacze, krany itp? Czy ktoś ma doświadczenie i może mi pomóc? Kegerator ma być wynajmowany na wesela. Szukałem po forum, natomiast jest wszystko bardzo rozstrzelone i zgłupiałem. kegerator ma mieć 3-4 krany odsunięte od siebie po ok 30 cm. podłączone z boku skrzyni obudowy. _ Jaka lodówka czy może zamrażąrka? nowa - zeby weszły 4kegi - jakie kegi? żeby były uniwersalne do napełnienia typowym browarem typu lech, tyskie, perła itp - Jaka instalacja? przewody itp - jaka butla co2? oraz jaki reduktor - rozdzielacze itp? nie wiem co jest potrzebne... - jakie ociekacze - jakie krany/zawory I jak to wszystko ma być podłąćzone ze sobą - czy trzeba jakąś pompę? Edytowane 2 Listopada 2019 przez simple1.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Ociekacze* pompy nie potrzebujeszWysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simple1.1 Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Już poprawione, literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) To forum o piwowarstwie domowym a nie poradnik młodego bizmesmena ale żeby było w temacie https://konfigurator.beerservice.pl/?config=[{"currentStep":1},{"step1":{"numberTaps":0}},{"step2":{"numberColumns":0,"chosenColumnId":0,"hasDrainers":0,"drainersArray":[],"cost":0}},{"step3":{"numberCoolers":0,"chosenCoolerId":{"first":0,"second":0},"cost":0}},{"step4":{"beerLine":0,"gasLine":0,"pythonLine":{"first":0,"second":0},"cost":0}},{"step5":{"reductor":0,"cost":0}},{"step6":{"headArray":[],"cost":0}},{"step7":{"connectorFirst":0,"connectorSecond":0,"connectorThird":0,"connectorFourth":0,"connectorFifth":0,"cost":0}}] Edytowane 2 Listopada 2019 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simple1.1 Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Jakie kegi kupić? Takie, które będę mógł dowolnie napełnić popularnymi piwami czy sami napełniacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 7 minut temu, simple1.1 napisał: Jakie kegi kupić? Takie, które będę mógł dowolnie napełnić popularnymi piwami czy sami napełniacie? Gdzie chcesz napełnić kegi popularnymi piwami? Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Widac po pytającym że nie ma zielonego pojęcia za co chce się wziąć... Kupi wszystkie potrzebne rzeczy, napełni najpopularniejszym piwem kega ( ) i co dalej? Samo się naleje, parametry same się ustawia a hajs będzie leciał od klienta Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 19 minut temu, anteks napisał: Gdzie chcesz napełnić kegi popularnymi piwami? Przecież to oczywiste, że w punkcie napełniania kegów. Ewentualnie kupi koncentrat,doda trochę spirytusu i żółci bydlecej potem dopełni wodą i będzie miał. ? gorek007 i Robert87 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simple1.1 Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Po to jest forum żeby rozmawiać takie mądrości zostawcie sobie dla rodziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 2 minuty temu, simple1.1 napisał: Po to jest forum żeby rozmawiać takie mądrości zostawcie sobie dla rodziny Dlatego zapytałem Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Z szacunku dla osób z większą wiedzą od Twojej mógłbyś chociaż we własnym zakresie dowiedzieć się jak to działa i wtedy na 90% Twoich pytań odpowiedziałbyś sobie sam. Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka buk0 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, simple1.1 napisał: Po to jest forum żeby rozmawiać Potrzebujesz skonsultować jakąś recepturę, czy pomysł na takie czy inne piwo to pisz śmiało. Ale biznesów weselnych to tu nie skonsultujesz. Edytowane 2 Listopada 2019 przez Mibor Robert87 i gorek007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Takie gotowe nalewaki mozna kupic na znanym portalu aukcyjnym, ich wykonanie i jakosc dosc liche jest, ale sa gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorek007 Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 (edytowane) Wystarczy wpisać w google "rollbar" i nazwę popularnego koncerniaka, który chcesz sprzedawać. Wybrać i na dowolnym portalu możesz sobie zakupić. A co do reszty to już będziesz mógł sprzedawcę wypytać. Edytowane 3 Listopada 2019 przez gorek007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 12 godzin temu, Marchelli napisał: Takie gotowe nalewaki mozna kupic na znanym portalu aukcyjnym, ich wykonanie i jakosc dosc liche jest, ale sa gotowe Takie nalewaki można kupić w każdym sklepie z nalewakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Bardziej mialem tu na mysli komplenty rollbar, wykonany z drewna i niby ladnie wygladajacy, sam nalewak jak kran i kolumna to oddzielna kwestia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi