Skocz do zawartości

refermentacja - glukoza - czy można dodawać przed rozlewem do fermentora nie rozpuszczając w wodzie?


Monty

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.12.2019 o 12:29, rs.juszczak napisał:

Było tak jak pisze @sasuke5055, ostatnie kilka dni drożdże dojadaly w niższej temp. 17-18 stopni. Maks było 20. Ale mówię tu o temp powietrza w pokoju. W wiadrze pewnie ze 2 więcej. To jak, od maksa, czy od tej niższej? I dać poprawkę na to że to temp pomieszczenia a nie piwa?

Ale temp powietrza w wiadrze bedzie mocno podobna do tej w pokoju ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.