Swiezy Opublikowano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Cześć, Zastanawiam się nad zakupem HOT SPIDER'a, obecnie radzę sobie z chmielinami za pomocą pieluchy, albo woreczków muślinowych, natomiast zaczyna być to upierdliwe. Pytanie czy ktoś korzysta, lub korzystał i mógłby coś doradzić. Mam w sumie kilka pytań: 1) Czy zatrzymuje wszystkie chmieliny z piwa ? 2) Czy oczka o rozmiarze 300 mikronów są wystarczające ? 3) Czy przez to nie trzeba zwiększyć ilość dodawanego chmielu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 2 godziny temu, Swiezy napisał: 1) Czy zatrzymuje wszystkie chmieliny z piwa ? 2) Czy oczka o rozmiarze 300 mikronów są wystarczające ? 3) Czy przez to nie trzeba zwiększyć ilość dodawanego chmielu ? 1, 2. proszek przechodzi, większość zostaje 3. ja nie zwiększam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Bardziej o ile masz możliwość zainwestował bym w hopstoper. Od kiedy go zainstalowałem to hopspider służy czasem za duże za sitko. Brzeczka jest zdecydowanie bardziej klarowna za sprawą hopstopera i mam wrażenie, że chmiel bardziej oddaje swój aromat przy dodawaniu go na 0'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ads Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Czy hop stopper sprawdzi się też po chmieleniu na zimno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 31 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Jak go zamontujesz od środka do kranika to jak najbardziej, choć ja nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi