Skocz do zawartości

Wędzony FES


Aethelwulf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Prosiłbym o sprawdzenie receptury na wędzonego Foreign Extra Stout: 

Ziarno Weyermann - Pale Ale Malt 2.5 kg 38.8% 85 % 7
Ziarno Weyermann - Smoked Malt 2 kg 31% 81 % 6
Ziarno Płatki owsiane 0.5 kg 7.8% 85 % 3
Ziarno Monachijski typ II 20-25 EBC Weyermann 0.4 kg 6.2% 80 % 20
Ziarno Fawcett - Brown 0.5 kg 7.8% 72 % 180
Ziarno Caraaroma 0.25 kg 3.9% 78 % 400
Ziarno Weyermann - Carafa I 0.2 kg 3.1% 70 % 690
Ziarno Palone ziarna jęczmienia Weyermann 0.1 kg 1.6% 65 % 1200

 

Chmiel: Magnum 30g na 60 minut

Drożdże: S-04

 

Warka 20l, przy wydajności 75%.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.