Aethelwulf Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Witam. Prosiłbym o sprawdzenie receptury na wędzonego Foreign Extra Stout: Ziarno Weyermann - Pale Ale Malt 2.5 kg 38.8% 85 % 7 Ziarno Weyermann - Smoked Malt 2 kg 31% 81 % 6 Ziarno Płatki owsiane 0.5 kg 7.8% 85 % 3 Ziarno Monachijski typ II 20-25 EBC Weyermann 0.4 kg 6.2% 80 % 20 Ziarno Fawcett - Brown 0.5 kg 7.8% 72 % 180 Ziarno Caraaroma 0.25 kg 3.9% 78 % 400 Ziarno Weyermann - Carafa I 0.2 kg 3.1% 70 % 690 Ziarno Palone ziarna jęczmienia Weyermann 0.1 kg 1.6% 65 % 1200 Chmiel: Magnum 30g na 60 minut Drożdże: S-04 Warka 20l, przy wydajności 75%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 U mnie w Stoucie Orkiszowo Wędzonym słód wędzony to25% ,wędzonka wyczuwalna nie nachalna.Magnum 15gram plus 15 inny chmiel goryczkowy nie tak zalegający. Aethelwulf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Jak dla mnie za mało wędzonego, zwłaszcza że to słabo wędzony Wayermann, ale kwestia gustu. Ja do FESa dawałem coś koło 50% Steinbacha i byłem bardzo zadowolony z efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aethelwulf Opublikowano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Surowce już dawno zamówione, w efekcie dałem wiecej palonego i wędzonego. Steinbacha niestety nie ma w BA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się