Soyero Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 (edytowane) Cześć Wczoraj o 22.00 zaszczepiłem drożdże, po 12 godzinach ruszyła fermentacja. Idzie to strasznie opornie ale nie o to chodzi. Martwi mnie widok. Nie ma żadnej piany, tylko zbita gęstwa u góry piwka. Czy to może być infekcja? Czy te zdjęcia coś wyjaśnią? Jeśli nie to otworze pokrywe i zrobię z góry fotkę. Niepokoi mnie to. https://www.piwo.org/forums/topic/17406-browar-bez-kicka/?do=findComment&comment=514439 Edytowane 15 Lutego 2020 przez Soyero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Po pierwsze, w kwestii infekcji jest temat: Po drugie - 16 godzin od zadania drożdży, a Ty martwisz się, że nie ma piany? Zostaw w spokoju i czekaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soyero Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 racja, już przenoszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Narazie nie otwieraj . Po tak krótkim czasie nie urósł by taki kozuch "infekcyjny " . Prawdopodobnie to drożdże i pewno słabo przelałeś po chmieleniu , może dużo jest jest osadu ( używasz mchu irlandzkiego? ) . Lepiej nie otwieraj bo wtedy napytasz sobie biedy. Soyero 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się