Spiewaczek1 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Witam uwarzylem piwko z takich sklodow i proporcjach wraz z Chmieleniec. - pale ale 3,5 kg- monachijski 0,5 kg- pszeniczny 0,5 kg- wędzony dębem 0,5 kgZacieranie - 68' przez 60 min - 78' przez 10 minChmieleniec Oktawia - 10g na 60 min- 40g na 15 na 15 min Wyszło mi 24 litry o stężeniu 11BLG I teraz podpowiedzcie mi pod jaki styl podciągnąć to piwko.Czy to będzie zwykły pale ale czy już coś innego. Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Grodziskie lub RIS PawelW, buk0, wojtasekr i 1 inny 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Godzinę temu, Spiewaczek1 napisał: podpowiedzcie mi 1. Jakie drożdże? To dość ważne. 2. Wbij w Brewers Friend z mojej stopki i powie Ci w jakie style wchodzą Ci te parametry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Grodziskie lub RISDzięki wielkie. Już coś wiemWysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 1. Jakie drożdże? To dość ważne. 2. Wbij w Brewers Friend z mojej stopki i powie Ci w jakie style wchodzą Ci te parametry.Drożdże US-05Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Sesion Smoked Pale Munich Wheat Ale. Zabrakło tylko DDH. Nie przypisuj stylu na siłę. Warz piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiewaczek1 Opublikowano 23 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Warz piwo Dzięki , to mi się bardzo spodobało.Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi