Hoovercraft Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Cześć koledzy piwowarzy! Jako że coś trzeba ze sobą zrobić w czasie zarazy, postanowiłem uwarzyć dry stouta. Wstawiłem starter, minęło jakieś 48h i wygląda on tak jak na zdjęciu. Niepokoją mnie te grudki, nigdy nie miałem takich wcześniej w starterze, plus zapach startera nieprzyjemny, aczkolwiek wiem, że z reguły nie będzie jakoś specjalnie pachniał. Czy po tym coś jesteście w stanie stwierdzić? Drożdże to FM13, data ważności 10.01.20 - czyżby zbyt długo po? Dzięki! Seba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Wygląda normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoovercraft Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że same grudki o niczym nie świadczą? Do tej pory starter wychodził mi raczej gładki, jednolicie mleczno-beżowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Czasami są kluski, czasem grudki, czasem mleczny, zależy od drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoovercraft Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Ok, w takim razie zadaję. Dzięki za pomoc! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się