coder Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 O, jaki stary wątek znalazłem, sporo już się zmieniło. Obecnie przegląd cen jest z grubsza taki (ceny netto) warzelnia 10 hl samoróbka - ~50 tys polska ~100 tys czeska - 70 tys euro niemiecka - 100 tys euro tank 10 hl fermentacyjny/leżakowy przypadkowy ze złomu - 1 tys euro złom lekko przystosowany lub chiński - 2-3 tys euro przyzwoity 4-5 tys euro unitank polski 30 tys zł czeski 9-11 tys euro niemiecki 12-16 tys euro + zbiornik ciepłej wody, pompy, węże, wytwornica wody lodowej, ew. wytwornica pary, rozlew... pan_czarny, e-prezes i exor 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcarcalimo Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Ma ktoś może namiary na firmy polskie produkujące warzelnie 10 hl ,tanki fermentacyjne . Edytowane 22 Marca 2016 przez alcarcalimo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 A nna jakiej firmy namiary już masz , żeby się nie powtarzać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kieńć Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Nowy unitank 20hl netto, z dwoma płaszczami chłodzącymi i izolacją można obecnie zamówić za około 35 tysięcy PLN netto według mojego rozeznania. W Polsce robi np. Admar w Świętochłowicach, właściciel marki Browar ReCraft. We Wrocławiu działa także powiązana z Profesją firma Technum. W Czechach i na Słowacji jest drożej. My kupiliśmy dwa tanki od Admaru, było tanio, jak na oferty, które widziałem, ale czas oczekiwania na realizację wyniósł prawie pół roku. Umowy dostaliśmy pod koniec stycznia, tanki odbieraliśmy na początku lipca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Soravin Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 W dniu 22.06.2015 o 14:33, coder napisał: O, jaki stary wątek znalazłem, sporo już się zmieniło. Obecnie przegląd cen jest z grubsza taki (ceny netto) warzelnia 10 hl samoróbka - ~50 tys polska ~100 tys czeska - 70 tys euro niemiecka - 100 tys euro tank 10 hl fermentacyjny/leżakowy przypadkowy ze złomu - 1 tys euro złom lekko przystosowany lub chiński - 2-3 tys euro przyzwoity 4-5 tys euro unitank polski 30 tys zł czeski 9-11 tys euro niemiecki 12-16 tys euro + zbiornik ciepłej wody, pompy, węże, wytwornica wody lodowej, ew. wytwornica pary, rozlew... A ma ktoś plany, dokumentację jak zrobić "samoróbkę za 50 tys"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashmodan Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Ja bym z chęcią dowiedział się co wchodzi w „samoróbka - 50 tys”. Rzucanie sumami mie pomaga. Lista wyposażenia, robót, danin była by pomocna. Mając takie zestawienie wiedziałbym co kupiłem tanio, a co drogo. Prowadząc inna działalność można sprzęt kompletować latami i szukać po taniości. PS. wiem, że temat stary ale wciąż aktualny. Browar Soravin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rikijajko Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Zapraszam do zapoznania się z atrakcyjną ofertą nowej firmy, która wchodzi na polski rynek: https://brovarni.pl Na stronie kalkulator kosztów, galeria i opisy poszczególnych jednostek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 A jakie macie doświadczenie w Polsce? Tutaj są inne warunki prawno-ekonomiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Wymowna cisza! Nawet Schulz od 2014 roku nie może więcej, mimo, że na wschodzie dużo stawia. Chętnie zobaczę taki stawiany od podstaw browar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi