adanjan Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Jako, że w tym roku żona postanowiła wybrać sie na południe Polski, a mam biuro firmowe z noclegownią w Czeladzi postanowiliśmy zwiedzić tą piękną część naszego kraju Wiadomo, że te rejony to "zagłębie piwowarów domowych" pomyślałem, że dobrze byłoby się poradzić w temacie co warto zobaczyć/odwiedzić w tym rejonie. Będę wdzięczny za sugestie, pewnie w tym rejonie są fajne zamki, kościoły, kopalnie i inne miejsca warte zobaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Nie będzę wychodził przed szereg z atrakcjami , opiszą miejscowi , ale czy starczy Tobie czasu na te rzeczy ? Tylu piwowarów odwiedzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted July 12, 2010 Author Share Posted July 12, 2010 Nie będzę wychodził przed szereg z atrakcjami , opiszą miejscowi , ale czy starczy Tobie czasu na te rzeczy ? Tylu piwowarów odwiedzić i mi taki pomysł świtał w głowie, ale chyba małżonka by mi kazała zakończyc piwną przygodę po takim rajdzie po piwowarach, zwłaszcza w tym rejonie Polski. Tym razem jednak zostaniemy przy odwiedzaniu "mniej" ciekawych miejsc ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Ilu dniowy ten wypad ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted July 12, 2010 Author Share Posted July 12, 2010 Ilu dniowy ten wypad ? planujemy ok 10-12 dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Ja jednak uważam, że warto zobaczyć jak się w Pogwizdowie piwo warzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted July 12, 2010 Author Share Posted July 12, 2010 Ja jednak uważam, że warto zobaczyć jak się w Pogwizdowie piwo warzy nie, no Gand Championkę odwiedzić warto, czy mam się czuć zaproszony? Nie śmiałem wpraszać się... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Ja jednak uważam' date=' że warto zobaczyć jak się w Pogwizdowie piwo warzy [/quote']nie, no Gand Championkę odwiedzić warto, czy mam się czuć zaproszony? Nie śmiałem wpraszać się... No oczywiście, że tak U nas każdy piwowar jest mile widziany. Zapraszam Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Grand Championkę tez mam w planie odwiedzić na początku sierpnia :rolleyes: A co do Twojej wyprawy to ( moje nie spełnione na razie marzenia ) kopalnia w Zabrzu , Tarnowskie Góry , Park w Chorzowie ze stoiskiem Bierhalle Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadek Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Proponuje:Będzin-zamek,Katowice-park+Silesia center z Bierhalle,Tychy-browar,Pszczyna-pałac,kopalni nie zwiedzisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Witaj adanjan Jeżeli chcesz zakosztować Śląskie klimaty to polecam zwiedzić to miejsce http://kopalniaguido.pl/news.php Warto do nich wcześniej zadzwonić i ustalić godzinę. Pozdrawiam i zapraszam, mieszkam niedaleko Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 ..........................,kopalni nie zwiedzisz. Zwiedzisz,zwiedzisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 (edited) kopalni nie zwiedzisz. nawet muzeum ? ps.pako był szybszy Edited July 12, 2010 by anteks Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted July 12, 2010 Author Share Posted July 12, 2010 dzięki, powoli zapełnia sie mi lista fajnych miejsc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jejski Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Sztolnia Czarnego Pstraga , Spodek , Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku w Chorzowie gdzie masz ZOO, Kąpielisko Fala, Planetarium, Skansen, Stadion Śląski, Park Linowy, Wesołe Miasteczko itd. W pobliżu Pustynia Błędowska , Jura Krakowsko-Częstochowska Link to comment Share on other sites More sharing options...
tieroo Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 dzięki, powoli zapełnia sie mi lista fajnych miejsc A do Wieliczki nie zajrzycie ? to nie daleko tylko 2 bramki na autostradzie ;-) Zapraszamy, piwko się znajdzie a i jakąś kopalnie też mamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Sztolnia Czarnego pstrąga w Tarnowskich Górach Link to comment Share on other sites More sharing options...
strzelczyk76 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 [...] Park w Chorzowie ze stoiskiem Bierhalle Park w Chorzowie - ale ze stoiskiem Spiża!!! - w tym roku ładnie zresztą rozwiniętym, oprócz "beczki" z której polewali, doszedł większy drewniany domek i stoisko z jedzeniem, leją chyba wszystko - łącznie z czekoladowym, są tez butelki na wynos. Z fajnych miejsc to jeszcze park w Świerklańcu ze zbiornikiem Kozłowa Góra, z Czeladzi masz blisko na Pogorię - pomoczyć się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 dzieki wszystkim za ciekawe propozycje, trzeba będzie podjąć trudne decyzje co zobaczyc, bo widzę, że czasu nam zabraknie , z drugiej strony będzie pretekst żeby przyjechać az jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Jeszcze musisz obskoczyć piwowarów domowych. Ja również zapraszam na Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Takoż i ja (o ile nie boisz się zajechać na Lipiny ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 Jeszcze musisz obskoczyć piwowarów domowych. Ja również zapraszam na widzę, że łatwiej będzie jak piwowarzy mnie odwiedzą w Czeladzi niż odwiedzić piwowarów. Generalnie ciężka sprawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 (edited) Jeszcze musisz obskoczyć piwowarów domowych. Ja również zapraszam na widzę' date=' że łatwiej będzie jak piwowarzy mnie odwiedzą w Czeladzi niż odwiedzić piwowarów. Generalnie ciężka sprawa [/quote'] Generalnie większość piwowarów mieszka po drugiej stronie Brynicy W sumie to może Wena się odezwie, on ma przynajmniej warunki, żeby podejmować gości... Edited July 13, 2010 by jkocurek Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted July 23, 2010 Author Share Posted July 23, 2010 no i wylądowaliśmy w Czeladzi, pierwszy dzień wycieczki zaliczony, dziś była to Częstochowa i Jasna Góra, jutro ruszamy na podbój południa nikt nie wspomniał, że w ten weekend jest tu dość duża i fajna impreza: http://www.militaria.bielsko.com.pl/, co prawda nie wiem czy uda się mi namówić żonę, ale podobno warto zajechać! Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 nikt nie wspomniał, że w ten weekend jest tu dość duża i fajna impreza: http://www.militaria.bielsko.com.pl/, co prawda nie wiem czy uda się mi namówić żonę, ale podobno warto zajechać! O, może i ja bym się wybrał z synkiem; ktoś był już na tej imprezie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts