zabs Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Cześć i czołem wszystkim użytkownikom. Przybywam, żeby ogarnąć więcej na temat piwowarstwa - moim celem jest zrobienie piwa od podstaw, przez co rozumiem zgarnięcie worka przenicy/jęczmienia od Wujka i przygotowanie warki do zaszczepienia drożdżami. Doświadczenie na razie mam nikłe, ale wydaje mi się, że szereg błędów już przerobiłem. Na chwilę obecną 2 warki (25L) z brew kita ogarnąłem, co wyszło. Brown Ale ze słodów wyszło zacnie i teraz na dobrej drodze jest Angielski Porter. Schrzaniłem za to 3 warki Grodziskiego - dwa razy przegotowałem za szybko, a raz zatkała mi się filtracja (co było dramatem, a też chyba przegotowałem). Pozdrawiam, Zabs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 13 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Cześć i udanej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 14 godzin temu, zabs napisał: moim celem jest zrobienie piwa od podstaw, przez co rozumiem zgarnięcie worka przenicy/jęczmienia od Wujka Ale, że chcesz też słodować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi