zoltek Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Ile Blg powinno mieć brown ale po fermentacji burzliwej:/. Drugie pytanie to czy do tego gatunku piwa przeprowadzać fermentacje cichą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasspar Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Myślę, że tak ze 3°Blg, sam ostatnio warzyłem ale nie bardzo mi wyszło takie jakie chciałbym. przelewałem na cichą na 12 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Ile Blg powinno mieć brown ale po fermentacji burzliwej:/. Drugiepytanie to czy do tego gatunku piwa przeprowadzać fermentacje cichą? Cześć Podaj recepturę, będzie można coś przewidzieć. Fermentacja cicha czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltek Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 (edytowane) słód pale ale - 2,0 kg, - słód monachijski typ II ? 0,4 kg, - słód karmelowy III - 1,0 kg, - słód Carafa I ? 0,05 kg - chmiel Fuggles - 40 g , - dro*d*e Safale S-04 11,5g Edytowane 20 Lipca 2010 przez zoltek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Jak już kolega wyżej wspomniał. Raczej normalnie, do około 3°Blg A coś idzie nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltek Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 (edytowane) na zapas się pytam Edytowane 20 Lipca 2010 przez zoltek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasspar Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 jakie drożdże???żebyś nie miał później takich problemów jak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 jakie drożdże???żebyś nie miał później takich problemów jak ja S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasspar Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 jkocurek pisał że te drożdże i wlp005 mają tendencję do pozornego kończenia fermentacji burzliwej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się