zasada Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 2 minuty temu, shveteq napisał: Mój ostatni hefeweizen klarowny jak koncernowy eurolager WB-06? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shveteq Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 WB-06?M20 od mangrove. Do klarowania od jakiegoś czasu używam biersol. Kupiłem na testy jak mi się whirfloc skończył. Do hefe oczywiście nie dawałem.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikouak Opublikowano 24 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Gwoli uzupełnienia historii błotnistej brzeczki z pierwszego postu. Dziś lemon IPA powędrowało do butelek. Piwo było przelane na cichą i chmielone na zimno - 40g Sorachi Ace prosto do fermentora. W weekend dodałem Kiselsol, a później był cold crash. Przed rozlewem filtrowane przez rajstopę. Myślę, że jak opadnie osad w butelkach, ostatecznie będzie nie najgorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi