Slip Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Cześć. Zacznę może nietypowo ponieważ robiąc mały porządek w swoich zapasach zostało mi trochę słodów i chmieli które chciałbym wykorzystać. Jednak jestem początkujący i budowanie własnych receptur jest jeszcze dla mnie wyzwaniem. Stąd moje pytania: 1. Z racji że mam płatki owsiane piwowarskie które są napoczęte czy mogę je wykorzystać? 2. Co uważacie jeśli chodzi o chmielenie? American wheat "eksperyment owies" Gęstość 11.9 BLG IBU 29 Rozmiar warki 20l Surowce fermentujące Pszeniczny 2.1 kg Viking Pale Ale malt 1.9 kg Płatki owsiane 0.3 kg Chmiele Gotowanie Centennial 20 g 60 min 10.5% Gotowanie Cascade 10 g 10 min 9 % Whirlpool Centennial 10 g 10.5 % ok 80°C Whirlpool Cascade 40 g 9 % ok 80°C Dzięki za przeczytanie moich wypocin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Cześć, zerowe - mam wrażenie, że wątek bardziej do działu Piaskownica się nadaje. Pierwsze - płatki można wykorzystać, w takim procencie raczej nie będą decydowały o charakterze piwa. Drugie - przesunąłbym cały cascade na whirpool. Ostatnie - jakie drożdże? Edytowane 13 Czerwca 2020 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slip Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Ok dzięki. Drożdże Nottingham danstar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się