Marek K. Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Szanowni! Szybko, krótko i na temat: czy ktoś z Was robił owocowy lambic z mango? Jak wyszło? Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Robiłem z mango i marakują. W sumie 300g pulpy na litr piwa. Najgorsze przy pulpach są straty. Dając owoc w kostce są dużo mniejsze. Piwo bazowe miało 18 miesięcy, z pulpami fermentowało kolejne 5. Efekty bardzo fajne ale jeśli to początek Twoich przygód z piwami a'la Lambic to rozważ inne owoce (wiśnie) albo inna niż pulpa formę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek K. Opublikowano 13 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 W dniu 8.07.2020 o 23:03, amorph napisał: Robiłem z mango i marakują. W sumie 300g pulpy na litr piwa. Najgorsze przy pulpach są straty. Dając owoc w kostce są dużo mniejsze. Piwo bazowe miało 18 miesięcy, z pulpami fermentowało kolejne 5. Efekty bardzo fajne ale jeśli to początek Twoich przygód z piwami a'la Lambic to rozważ inne owoce (wiśnie) albo inna niż pulpa formę. Dzięki za podpowiedź! Powiedz jeszcze, czy według Ciebie mango mrożone może być dobrym pomysłem? No i: ile go dać? Zawsze około 300 gramów na litr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 14 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Ja do mango apa dałem 1700g na 25litrow. Czyli 68g/1l Mango wyczuwalne. Ale przydałoby się więcej. Straty z pulpy prawie 4l. Z 25l zapakowałem 21 po cold crashu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się