Paweł Kapała Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 Witam, uwarzylem swoje pierwsze piwo z zacieraniem. Apa 14l. Zacieranie 9 litrów wody. Temp 68 stopni. Slody: 1kg pilzeński 1kg pale ale 1kg pszeniczny Po filtracji wyszło mi 16blg Do wysladzania użyłem 7litrow wody. Przed zadaniem drożdży blg wynosiło 5. Co mogło pójść nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuuu Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 Jak to? Po wysladzaniu miałeś 16 blg a po gotowaniu 5 blg? Jakiś kosmiczny błąd pomiaru. Czym mierzyłeś?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Kapała Posted July 19, 2020 Author Share Posted July 19, 2020 Areometrem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markin Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 a pamiętałeś o wyskalowaniu aerometru i schłodziłeś do tych 20 stopni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Kapała Posted July 19, 2020 Author Share Posted July 19, 2020 Miała 23 stopnie, wyskalowaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 22 minuty temu, Paweł Kapała napisał: Miała 23 stopnie, wyskalowaniu? Sprawdź, czy na wodzie pokazuje 0, w niektórych spławikach (np. biowin) potrafi przesunąć się skala. Markin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markin Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 U mnie na przykład 0 Blg jest na 2 Blg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now