Paweł Kapała Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Witam, uwarzylem swoje pierwsze piwo z zacieraniem. Apa 14l. Zacieranie 9 litrów wody. Temp 68 stopni. Slody: 1kg pilzeński 1kg pale ale 1kg pszeniczny Po filtracji wyszło mi 16blg Do wysladzania użyłem 7litrow wody. Przed zadaniem drożdży blg wynosiło 5. Co mogło pójść nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Jak to? Po wysladzaniu miałeś 16 blg a po gotowaniu 5 blg? Jakiś kosmiczny błąd pomiaru. Czym mierzyłeś?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Kapała Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Areometrem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markin Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 a pamiętałeś o wyskalowaniu aerometru i schłodziłeś do tych 20 stopni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Kapała Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Miała 23 stopnie, wyskalowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 22 minuty temu, Paweł Kapała napisał: Miała 23 stopnie, wyskalowaniu? Sprawdź, czy na wodzie pokazuje 0, w niektórych spławikach (np. biowin) potrafi przesunąć się skala. Markin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markin Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 U mnie na przykład 0 Blg jest na 2 Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi