Skocz do zawartości

Nadbużański Browar Domowy


Rekomendowane odpowiedzi

97. Hoppy Grodziskie

 

Parametry:

7,1 °BLG,  25IBU,  2,7%,  1,8°BLG

 

Warzone: 31.07.2024

Rozlew: 

 

Zasyp:

Grodziski                           2,5kg    100%

 

Chmielenie i dodatki:

Pałacowy 10g 30min

Pałacowy 10g 20min

Pałacowy 20g 10min

Pałacowy 20g 0min

Pałacowy 40g wp

 

Drożdże Lallemand nottingham

Edytowane przez macq21
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

98. Polish Session Hazy IPA

 

Parametry:

11,2°BLG,  35IBU,  4,7%,  2,4°BLG

 

Warzone: 07.08.2024

Rozlew: 

 

Zasyp:

Best Pale Ale                   3kg      59%

Pszeniczny Viking           1kg      19,5%

Pszenica niesł.                 1kg     19,5%

Płatki owsiane                 0,1kg   2%

 

Pałacowy 30g do zacieru

 

 

Chmielenie i dodatki:

Pałacowy                       30g   30 min

Pałacowy                       20g   20 min

Pałacowy                       20g   10 min

Pałacowy                       20g    0 min

Pałacowy                       50g   WP

 

Drożdże k97 2 paczki

Edytowane przez macq21
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

99. Polish Micro IPA PŁ160

 

Parametry:

9,3°BLG,  35 IBU,  3,6%, 2,6 °BLG

 

Warzone: 15.08.2024

Rozlew: 

 

Zasyp:

Best Pale Ale                   2,8 kg      70%

Żytni Viking                    0,7kg       17,5%

Carapils                          0,3kg        7,5%

Pszenica niesł.                0,2kg        5%

 

 

 

Chmielenie i dodatki:

Pł160                             80g   20 min

Pł160                             70g   10 min

Pł160                             50g    0 min

Pł160                             200g   WP

 

Drożdże gęstwa lallemand nottingham

Edytowane przez macq21
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

100!. Polish West Coast IPA PŁ119

 

Parametry:

13,8°BLG,  55 IBU,  6%, 2,6 °BLG

 

Warzone: 25.08.2024

Rozlew: 

 

Zasyp:

Best Pils                   5 kg      100%

 

Chmielenie i dodatki:

Pł119                             50g   zacieranie

 

Pł119                             50g   20 min

Pł119                             50g   10 min

Pł119                             50g    0 min

Pł119                             200g   WP

 

Drożdże gęstwa lallemand nottingham

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

101. Polish Stout

 

Parametry:

18,5°BLG,  60 IBU,  7%, 6 °BLG

 

Warzone: 02.09.2024

Rozlew: 

 

Zasyp:

Best Pale Ale                   5 kg      100%

Żytni                                1kg

Special B                          0,35kg

Brown                              0,2kg

Pszeniczny czekoladowy 0,6kg

 

 

Chmielenie i dodatki:

Zibi                             20g   30 min

Książęcy                      10g   30 min

Zibi                             20g   20 min

Książęcy                      20g   20 min

Zibi                             20g   10 min

Książęcy                      20g   10 min

Zibi                             40g   0 min

Książęcy                      50g   WP

 

 

Książęcy 100g na zimno

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

102. Hoppy Dortmunder Export

 

Parametry:

13°BLG,  35 IBU,  5%,  3,7°BLG

 

Warzone: 12.09.2024

Rozlew: 

 

Zasyp:

Best Pils                   5 kg      100%

 

Chmielenie i dodatki:

Izabella                             20g   45 min

Izabella                             25g   35 min

Izabella                             25g    25 min

Izabella                              25g   15 min

Izabella                              25g   0 min

Izabella                              80g   WP

Edytowane przez macq21
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

103. Session Hazy IPA PŁ167

 

Parametry:

11,3°BLG,  40 IBU,  4,6%,  2,6°BLG

 

Warzone: 30.09.2024

Rozlew: 10.10.2024

 

Zasyp:

Best Pils                   2kg     

Pszeniczny               2kg

Żytni                         0,3kg

Płatki pszenne          0,7kg

 

 

Chmielenie i dodatki:

Pł167                             15g   30 min

Pł167                             30g   20 min

Pł167                             30g   10 min

Pł167                             45g    0 min

Pł167                             80g   WP

 

Starter FM706 Żar Tropików

Edytowane przez macq21
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

104. Wędzony Porter Bałtycki

 

Parametry:

22,1 °BLG, 31 IBU,  12,4%,  0°BLG

 

Warzone: 19.10.2024

Rozlew: 11.03.2025  do kega

 

Zasyp:

Best Smoked        5kg    58,8%

Best Pils                1,5kg 17,6%

Caramunich I        0,6kg 7,1%

Brown                   0,3kg  3,5%

Cafe CM                0,3kg 3,5%

Chocolat CM         0,3kg 3,5%

 

Chmielenie i dodatki:

Zibi 22

20g 30min

20g 20min

20g 10min

20g 0min

20g 15min WP 75

Edytowane przez macq21
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

105. Grodziskie z pieprzem syczuańskim

 

Parametry:

7,3°BLG,  26 IBU,  %,  °BLG

 

Warzone: 11.03.2025

Rozlew: 

 

Zasyp:

Grodziski Bruntal                 2,5kg  100%

 

Chmielenie i dodatki:

Tomyski                             50g   40 min

Tomyski                            25g   15 min

whirlfloc                             0,5 tab 10min

pieprz syczyański               5g       5min

Tomyski                             25g    0 min

 

Drożdże paczka lallemand nottingham

Edytowane przez macq21
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No nareszcie ktoś warzy z pieprzem! Mam pytanie jak zadałeś pieprz do brzeczki? Rozumiem, że w formie sypkiej? W jakiejś torebce? Jak filtrowałeś?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
W dniu 12.03.2025 o 08:30, Rheged napisał(a):

No nareszcie ktoś warzy z pieprzem! Mam pytanie jak zadałeś pieprz do brzeczki? Rozumiem, że w formie sypkiej? W jakiejś torebce? Jak filtrowałeś?

Zmiażdżony w moździerzu i wrzucony do hopspidera. Znajdował sie w brzeczce aż do zakończenia schładzania

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.