macq21 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 (edytowane) 97. Hoppy Grodziskie Parametry: 7,1 °BLG, 25IBU, 2,7%, 1,8°BLG Warzone: 31.07.2024 Rozlew: Zasyp: Grodziski 2,5kg 100% Chmielenie i dodatki: Pałacowy 10g 30min Pałacowy 10g 20min Pałacowy 20g 10min Pałacowy 20g 0min Pałacowy 40g wp Drożdże Lallemand nottingham Edytowane 15 Sierpnia 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 (edytowane) 98. Polish Session Hazy IPA Parametry: 11,2°BLG, 35IBU, 4,7%, 2,4°BLG Warzone: 07.08.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pale Ale 3kg 59% Pszeniczny Viking 1kg 19,5% Pszenica niesł. 1kg 19,5% Płatki owsiane 0,1kg 2% Pałacowy 30g do zacieru Chmielenie i dodatki: Pałacowy 30g 30 min Pałacowy 20g 20 min Pałacowy 20g 10 min Pałacowy 20g 0 min Pałacowy 50g WP Drożdże k97 2 paczki Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2024 (edytowane) 99. Polish Micro IPA PŁ160 Parametry: 9,3°BLG, 35 IBU, 3,6%, 2,6 °BLG Warzone: 15.08.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pale Ale 2,8 kg 70% Żytni Viking 0,7kg 17,5% Carapils 0,3kg 7,5% Pszenica niesł. 0,2kg 5% Chmielenie i dodatki: Pł160 80g 20 min Pł160 70g 10 min Pł160 50g 0 min Pł160 200g WP Drożdże gęstwa lallemand nottingham Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 1 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 100!. Polish West Coast IPA PŁ119 Parametry: 13,8°BLG, 55 IBU, 6%, 2,6 °BLG Warzone: 25.08.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pils 5 kg 100% Chmielenie i dodatki: Pł119 50g zacieranie Pł119 50g 20 min Pł119 50g 10 min Pł119 50g 0 min Pł119 200g WP Drożdże gęstwa lallemand nottingham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 2 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 101. Polish Stout Parametry: 18,5°BLG, 60 IBU, 7%, 6 °BLG Warzone: 02.09.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pale Ale 5 kg 100% Żytni 1kg Special B 0,35kg Brown 0,2kg Pszeniczny czekoladowy 0,6kg Chmielenie i dodatki: Zibi 20g 30 min Książęcy 10g 30 min Zibi 20g 20 min Książęcy 20g 20 min Zibi 20g 10 min Książęcy 20g 10 min Zibi 40g 0 min Książęcy 50g WP Książęcy 100g na zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 2 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 (edytowane) 102. Hoppy Dortmunder Export Parametry: 13°BLG, 35 IBU, 5%, 3,7°BLG Warzone: 12.09.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pils 5 kg 100% Chmielenie i dodatki: Izabella 20g 45 min Izabella 25g 35 min Izabella 25g 25 min Izabella 25g 15 min Izabella 25g 0 min Izabella 80g WP Edytowane 9 Października 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 2 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 (edytowane) 103. Session Hazy IPA PŁ167 Parametry: 11,3°BLG, 40 IBU, 4,6%, 2,6°BLG Warzone: 30.09.2024 Rozlew: 10.10.2024 Zasyp: Best Pils 2kg Pszeniczny 2kg Żytni 0,3kg Płatki pszenne 0,7kg Chmielenie i dodatki: Pł167 15g 30 min Pł167 30g 20 min Pł167 30g 10 min Pł167 45g 0 min Pł167 80g WP Starter FM706 Żar Tropików Edytowane 10 Października 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 11 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca (edytowane) 104. Wędzony Porter Bałtycki Parametry: 22,1 °BLG, 31 IBU, 12,4%, 0°BLG Warzone: 19.10.2024 Rozlew: 11.03.2025 do kega Zasyp: Best Smoked 5kg 58,8% Best Pils 1,5kg 17,6% Caramunich I 0,6kg 7,1% Brown 0,3kg 3,5% Cafe CM 0,3kg 3,5% Chocolat CM 0,3kg 3,5% Chmielenie i dodatki: Zibi 22 20g 30min 20g 20min 20g 10min 20g 0min 20g 15min WP 75 Edytowane 11 Marca przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 11 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca (edytowane) 105. Grodziskie z pieprzem syczuańskim Parametry: 7,3°BLG, 26 IBU, 2,8%, 2°BLG Warzone: 11.03.2025 Rozlew: 19.04.2025 Zasyp: Grodziski Bruntal 2,5kg 100% Chmielenie i dodatki: Tomyski 50g 40 min Tomyski 25g 15 min whirlfloc 0,5 tab 10min pieprz syczyański 5g 5min Tomyski 25g 0 min Drożdże paczka lallemand nottingham Edytowane 22 Kwietnia przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheged Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca No nareszcie ktoś warzy z pieprzem! Mam pytanie jak zadałeś pieprz do brzeczki? Rozumiem, że w formie sypkiej? W jakiejś torebce? Jak filtrowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 23 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca W dniu 12.03.2025 o 08:30, Rheged napisał(a): No nareszcie ktoś warzy z pieprzem! Mam pytanie jak zadałeś pieprz do brzeczki? Rozumiem, że w formie sypkiej? W jakiejś torebce? Jak filtrowałeś? Zmiażdżony w moździerzu i wrzucony do hopspidera. Znajdował sie w brzeczce aż do zakończenia schładzania Rheged 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 106. Polish Hazy IPA PŁ167 Parametry: 14°BLG, 40 IBU, 6.2%, 2,65°BLG Warzone: 25.03.2025 Rozlew: 07.04.2025 Zasyp: Pils Weyermann 2,5kg 41,6% Pszeniczny Best 2kg 33,3% Płatki owsiane 0,5kg 8,3% Płatki pszenne 1kg 16,6% Chmielenie i dodatki: Pł167 15g 30 min Pł167 30g 20 min Pł167 30g 10 min Pł167 45g 0 min Pł167 80g WP Drożdże Lallemand Verdant IPA PŁ167 200g na zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 28 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) 107. Oatmeal Stout Parametry: 12,8°BLG, 35 IBU, 5,7%, 2,1 °BLG Warzone: 09.04.2024 Rozlew: Zasyp: Red Active 3,5 kg Chocolate Rye 0,5 kg Cara Terra 0,3 kg Płatki Owsiane 0,7 kg Chmielenie i dodatki: PŁ01 25g 40min PŁ01 25g 30min PŁ01 20g 20min PŁ01 15g 10min PŁ01 15g 0min Gęstwa Nottingham Edytowane 21 Lipca przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 28 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia (edytowane) 108. Polish Wheat Parametry: 11°BLG, 30 IBU, 4,5%, 2,5 °BLG Warzone: 28.04.2025 Rozlew: 14.05 Zasyp: Best Pale Ale 2 kg Best Pszeniczny 2 kg Płatki Orkiszowe 0,5 kg Chmielenie i dodatki: Zi-18 15g 30 min Zi-18 20g 20 min Zi-18 25g 10 min Zi-18 50g 0 min Zi-18 190g WP Drożdże US-05 Edytowane 14 Maja przez macq21 elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 21 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca (edytowane) 109. Polish Stout Parametry: 14°BLG, 60 IBU, 6%, 3°BLG Warzone: 28.05.2025 Rozlew: 21.07.25 Zasyp: Viking Red Active 4000g 70,79646018 Żytni Viking 600g 10,61946903 Cara Belga 400g 7,079646018 Chocolate Rye 350g 6,194690265 Carafa Special II 100g 1,769911504 chocolat cm 100g 1,769911504 Chmielenie i dodatki: Książęcy 25g 60min 25g 40min 25g 30min 25g 15min 20g 10min 20g 0min 60g wp Drożdże Notingham gęstwa 100g Książęcy na zimno Edytowane 27 Lipca przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 21 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 110. Brut Session Polish IPA PŁ149 Parametry: 11°BLG, 50 IBU, 5,8%, 0 °BLG Warzone: 27.06.2025 Rozlew: 19.07.25 Zasyp: pale ale 3100g 68,8% pszeniczny 1000g 22,2% carapils 400g 8,8% Chmielenie i dodatki: PŁ149 20g 30 min PŁ149 40g 20 min PŁ149 40g 10 min PŁ149 100g 0 min PŁ149 150g WP Drożdże DA-16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 22 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 111. Peated Imperial Stout (PIS) Parametry: 24,6°BLG, 85 IBU, %, °BLG Warzone: 22.07.2025 Rozlew: Zasyp: ZASYP I DODATKI RODZAJ WAGA [g] % Whisky 35ppm 5000 50 red active 2500 25 special b 500 5 Chocolat 1000 10 cukier 1000 10 Chmielenie i dodatki: ODMIANA AA% ILE [g] CZAS [min] amora preta 22 10,4 20 60 20 50 20 40 20 30 20 20 20 10 80 0 Drożdże DA-16 gęstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się