macq21 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 (edytowane) 97. Hoppy Grodziskie Parametry: 7,1 °BLG, 25IBU, 2,7%, 1,8°BLG Warzone: 31.07.2024 Rozlew: Zasyp: Grodziski 2,5kg 100% Chmielenie i dodatki: Pałacowy 10g 30min Pałacowy 10g 20min Pałacowy 20g 10min Pałacowy 20g 0min Pałacowy 40g wp Drożdże Lallemand nottingham Edytowane 15 Sierpnia 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 (edytowane) 98. Polish Session Hazy IPA Parametry: 11,2°BLG, 35IBU, 4,7%, 2,4°BLG Warzone: 07.08.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pale Ale 3kg 59% Pszeniczny Viking 1kg 19,5% Pszenica niesł. 1kg 19,5% Płatki owsiane 0,1kg 2% Pałacowy 30g do zacieru Chmielenie i dodatki: Pałacowy 30g 30 min Pałacowy 20g 20 min Pałacowy 20g 10 min Pałacowy 20g 0 min Pałacowy 50g WP Drożdże k97 2 paczki Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2024 (edytowane) 99. Polish Micro IPA PŁ160 Parametry: 9,3°BLG, 35 IBU, 3,6%, 2,6 °BLG Warzone: 15.08.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pale Ale 2,8 kg 70% Żytni Viking 0,7kg 17,5% Carapils 0,3kg 7,5% Pszenica niesł. 0,2kg 5% Chmielenie i dodatki: Pł160 80g 20 min Pł160 70g 10 min Pł160 50g 0 min Pł160 200g WP Drożdże gęstwa lallemand nottingham Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 1 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 100!. Polish West Coast IPA PŁ119 Parametry: 13,8°BLG, 55 IBU, 6%, 2,6 °BLG Warzone: 25.08.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pils 5 kg 100% Chmielenie i dodatki: Pł119 50g zacieranie Pł119 50g 20 min Pł119 50g 10 min Pł119 50g 0 min Pł119 200g WP Drożdże gęstwa lallemand nottingham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 2 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 101. Polish Stout Parametry: 18,5°BLG, 60 IBU, 7%, 6 °BLG Warzone: 02.09.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pale Ale 5 kg 100% Żytni 1kg Special B 0,35kg Brown 0,2kg Pszeniczny czekoladowy 0,6kg Chmielenie i dodatki: Zibi 20g 30 min Książęcy 10g 30 min Zibi 20g 20 min Książęcy 20g 20 min Zibi 20g 10 min Książęcy 20g 10 min Zibi 40g 0 min Książęcy 50g WP Książęcy 100g na zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 2 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 (edytowane) 102. Hoppy Dortmunder Export Parametry: 13°BLG, 35 IBU, 5%, 3,7°BLG Warzone: 12.09.2024 Rozlew: Zasyp: Best Pils 5 kg 100% Chmielenie i dodatki: Izabella 20g 45 min Izabella 25g 35 min Izabella 25g 25 min Izabella 25g 15 min Izabella 25g 0 min Izabella 80g WP Edytowane 9 Października 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 2 Października 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 (edytowane) 103. Session Hazy IPA PŁ167 Parametry: 11,3°BLG, 40 IBU, 4,6%, 2,6°BLG Warzone: 30.09.2024 Rozlew: 10.10.2024 Zasyp: Best Pils 2kg Pszeniczny 2kg Żytni 0,3kg Płatki pszenne 0,7kg Chmielenie i dodatki: Pł167 15g 30 min Pł167 30g 20 min Pł167 30g 10 min Pł167 45g 0 min Pł167 80g WP Starter FM706 Żar Tropików Edytowane 10 Października 2024 przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 11 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca (edytowane) 104. Wędzony Porter Bałtycki Parametry: 22,1 °BLG, 31 IBU, 12,4%, 0°BLG Warzone: 19.10.2024 Rozlew: 11.03.2025 do kega Zasyp: Best Smoked 5kg 58,8% Best Pils 1,5kg 17,6% Caramunich I 0,6kg 7,1% Brown 0,3kg 3,5% Cafe CM 0,3kg 3,5% Chocolat CM 0,3kg 3,5% Chmielenie i dodatki: Zibi 22 20g 30min 20g 20min 20g 10min 20g 0min 20g 15min WP 75 Edytowane 11 Marca przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano 11 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca (edytowane) 105. Grodziskie z pieprzem syczuańskim Parametry: 7,3°BLG, 26 IBU, %, °BLG Warzone: 11.03.2025 Rozlew: Zasyp: Grodziski Bruntal 2,5kg 100% Chmielenie i dodatki: Tomyski 50g 40 min Tomyski 25g 15 min whirlfloc 0,5 tab 10min pieprz syczyański 5g 5min Tomyski 25g 0 min Drożdże paczka lallemand nottingham Edytowane 11 Marca przez macq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheged Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca No nareszcie ktoś warzy z pieprzem! Mam pytanie jak zadałeś pieprz do brzeczki? Rozumiem, że w formie sypkiej? W jakiejś torebce? Jak filtrowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macq21 Opublikowano Niedziela o 21:36 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 21:36 W dniu 12.03.2025 o 08:30, Rheged napisał(a): No nareszcie ktoś warzy z pieprzem! Mam pytanie jak zadałeś pieprz do brzeczki? Rozumiem, że w formie sypkiej? W jakiejś torebce? Jak filtrowałeś? Zmiażdżony w moździerzu i wrzucony do hopspidera. Znajdował sie w brzeczce aż do zakończenia schładzania Rheged 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się