fotohobby Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Zestawiłem to tak: #46 RIS - Russian Imperial Stout (13F) ================================================================================ Wielkość warki 14.0 L Wydajność 70% Gęstość początkowa 25,316 P Gęstość końcowa 5,437 P Alkohol (ABV) 12,6% Bitterness 85,4 IBU (Tinseth) Barwa 48,8 srm (Morey) Składniki fermentacji ================================================================================ Nazwa Typ Ilość Zacierany Dodawany późno Ekstraktywność Barwa Weyermann - Pale Ale Malt Słód 2,000 kg Tak Nie 85% 3,4 srm Liquid Extract (LME) - Pale Ekstrakt 1,700 kg Nie Nie 78% 8,0 srm Munich Malt Słód 1,000 kg Tak Nie 77% 10,0 srm Caramel/Crystal Malt Słód 400,000 g Tak Nie 72% 120,0 srm Castle Coffee Malt Słód 200,000 g Tak Nie 70% 250,0 srm Weyermann - Carafa II Słód 200,000 g Nie Nie 70% 520,0 srm Waga słodów: 5,500 kg Chmiele ================================================================================ Nazwa Alpha Ilość Użycie Czas Postać IBU Magnum 13,5% 50,000 g Gotowanie 1,000 hr Granulat 85,4 Drożdze ================================================================================ Nazwa Typ Postać Ilość Krok WLP090 - San Diego Super Yeast Ale Płynne gęstwa po Pale Ale 12BLG Do piwa, po dwóch tygodniach fermentacji dodane zostaną płatki dębowe średnio opiekane (15g), które od tygodnia piją Jim Beam'a W magazynku mam jeszcze: Słód czekoladowy ciemny 520 srm - 0,5kg, oraz Jęczmień prażony, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się