fotohobby Posted October 24, 2020 Share Posted October 24, 2020 Zestawiłem to tak: #46 RIS - Russian Imperial Stout (13F) ================================================================================ Wielkość warki 14.0 L Wydajność 70% Gęstość początkowa 25,316 P Gęstość końcowa 5,437 P Alkohol (ABV) 12,6% Bitterness 85,4 IBU (Tinseth) Barwa 48,8 srm (Morey) Składniki fermentacji ================================================================================ Nazwa Typ Ilość Zacierany Dodawany późno Ekstraktywność Barwa Weyermann - Pale Ale Malt Słód 2,000 kg Tak Nie 85% 3,4 srm Liquid Extract (LME) - Pale Ekstrakt 1,700 kg Nie Nie 78% 8,0 srm Munich Malt Słód 1,000 kg Tak Nie 77% 10,0 srm Caramel/Crystal Malt Słód 400,000 g Tak Nie 72% 120,0 srm Castle Coffee Malt Słód 200,000 g Tak Nie 70% 250,0 srm Weyermann - Carafa II Słód 200,000 g Nie Nie 70% 520,0 srm Waga słodów: 5,500 kg Chmiele ================================================================================ Nazwa Alpha Ilość Użycie Czas Postać IBU Magnum 13,5% 50,000 g Gotowanie 1,000 hr Granulat 85,4 Drożdze ================================================================================ Nazwa Typ Postać Ilość Krok WLP090 - San Diego Super Yeast Ale Płynne gęstwa po Pale Ale 12BLG Do piwa, po dwóch tygodniach fermentacji dodane zostaną płatki dębowe średnio opiekane (15g), które od tygodnia piją Jim Beam'a W magazynku mam jeszcze: Słód czekoladowy ciemny 520 srm - 0,5kg, oraz Jęczmień prażony, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now