Szymon Zok Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Panowie pytanko jakie najlepiej użyć drożdże do tego meksykańskiego piwa bo oryginalne z Coopera nie ruszyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 (edytowane) A jakie masz temperatury? Bo oryginalnie to pewnie lagerowe powinny być, czyli 8-12°C piwa i takie marki jak w34/70 od Fermentisa, Diamond od Lallamanda, M84 od Mangrove Jack. Ewentualnie wyższe temperatury i szczepy california lager, czyli chyba tylko jedne suchary: Mangrove Jack M54. Powodzenia! Edytowane 26 Października 2020 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Zok Opublikowano 27 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Temperatura brzeczki między 24-26 stopni.temat już połapałem.wielkie dzięki za rady ? majlosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Godzinę temu, Szymon Zok napisał: Temperatura brzeczki między 24-26 stopni. To zostają kwejki, na 95% innymi nie uda Ci się sensownie przefermentować. Suche: Mangrove Jack's Kveik M12 albo Lallemand Voss Kveik bo płynnych jak podejrzewam nie będziesz męczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się