Szymon Zok Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Witam Wszystkich! Mam pytanie gdyż od poniedziałku mam piwko fermentujące w piwnicy,natomiast martwię się że temperatura brzeczki to 19-20 stopni.Musze koniecznie przynieść je do domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatom Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Zależy jakie drożdże. Dla jednych to za gorąco, dla innych za zimno a dla pozostałych w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 8 minut temu, Szymon Zok napisał: Witam Wszystkich! Mam pytanie gdyż od poniedziałku mam piwko fermentujące w piwnicy,natomiast martwię się że temperatura brzeczki to 19-20 stopni.Musze koniecznie przynieść je do domu? Jakie drożdże? Jakie blg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Zok Opublikowano 30 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Drożdże z zestawu mexican cerveza z puchy a przed fermentacja miałem blg 14-16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 1 godzinę temu, Szymon Zok napisał: temperatura brzeczki to 19-20 stopni Wg mnie to dobra temperatura. Jest w miarę stabilna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Zok Opublikowano 30 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Tak jest stabilna, myślę że piwko będzie gotowe koło środy bo już mało bulga na rurce.w poniedziałek sprawdzę blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwosz86 Opublikowano 30 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 1 godzinę temu, Szymon Zok napisał: myślę że piwko będzie gotowe koło środy bo już mało bulga na rurce.w poniedziałek sprawdzę blg 10 dni dla 14 - 16 blg to zdecydowanie za mało. Nie sugeruj się bulkaniem rurki Ja na twoim miejscu poczekałbym z tym sprawdzaniem blg co najniej do przyszłego weekendu. Ja taki balling zawsze zostawiam w spokoju na 3 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się