Jump to content

Dobre?

Recommended Posts

Spokojnie, daj mu czas :) Wielkiego doświadczenia nie mam, ale też raz miałem piwo, które początkowo było kwaskowate i dawało mocno spalenizną, a z czasem stawało się coraz lepsze i smaki układały się jak trza. A jak ptrzetrwało ponad 3 miesiące to okazało się, że jest więcej niż dobre. Wniosek taki - daj piwu czas, a Ty w tym czasie zacieraj następne (i potem jeszcze jedno i jeszcze jedno :) ) :)

Po 8 dniach od zabutelkowania sprawdziłem i ma jeszcze kwaskowaty smak na początku ( posmak cierpki, jak po wypiciu wytrawnego wina ) ale wydaje się normalne , czy skażone piwo ma jakieś oznaki tego że jest zakażone mówię o wyglądzie coś pływa czy co , chodzi moim etap już gdy piwo jest zabutelkowane bo w moim nic nie pływa. Co myślicie??

Jest ze 100 róznych infekcji i objawiają się na 1000 sposobów, ale główne podejrzane symptomy to kwaskowatość (!), mętność, brak piany i nagazowania, paląca goryczka, dziwne zapachy (apteczny, szpitalny, plastikowy, aceton, dziwne zapachy owocowo-kwiatowe , goździki itp).