Skocz do zawartości

Dobre?


zoltek

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie, daj mu czas :) Wielkiego doświadczenia nie mam, ale też raz miałem piwo, które początkowo było kwaskowate i dawało mocno spalenizną, a z czasem stawało się coraz lepsze i smaki układały się jak trza. A jak ptrzetrwało ponad 3 miesiące to okazało się, że jest więcej niż dobre. Wniosek taki - daj piwu czas, a Ty w tym czasie zacieraj następne (i potem jeszcze jedno i jeszcze jedno :) ) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Po 8 dniach od zabutelkowania sprawdziłem i ma jeszcze kwaskowaty smak na początku ( posmak cierpki, jak po wypiciu wytrawnego wina ) ale wydaje się normalne , czy skażone piwo ma jakieś oznaki tego że jest zakażone mówię o wyglądzie coś pływa czy co , chodzi moim etap już gdy piwo jest zabutelkowane bo w moim nic nie pływa. Co myślicie??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jest ze 100 róznych infekcji i objawiają się na 1000 sposobów, ale główne podejrzane symptomy to kwaskowatość (!), mętność, brak piany i nagazowania, paląca goryczka, dziwne zapachy (apteczny, szpitalny, plastikowy, aceton, dziwne zapachy owocowo-kwiatowe , goździki itp).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.