sekol Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 Witam, Dopiero zaczynam, trzy brew kity, pierwsza AIPA z zacieraniem zabutelkowana tydzien temu, jeszcze nie wiem co wyszło ? Piłem ostatnio Crazy Mike Double IPA, Czarownica New England Double IPA. Na pierwszym informacja na etykiecie o IBU 100. Ok, faktycznie gorzkie piwa ale po przełknięciu gorycz szybko znika. Natomiast jest jakas pula piw, na przyklad Kingpin Simpleasy New England Pale Ale, które po przełknęciu zostawiają przez długi czas gorycz gdzieś tam z tyłu podniebienia. Przynajmniej u mnie ? Czym może być powodowane to trwające uczucie goryczy? Rodzaj chmielu, jego ilosc lub specyficzne chmielenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 53 minuty temu, sekol napisał: ? Czym może być powodowane to trwające uczucie goryczy? Rodzaj chmielu, jego ilosc lub specyficzne chmielenie? Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 Obstawiam haslo: Hop burn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekol Opublikowano 21 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 43 minutes ago, zasada said: Obstawiam haslo: Hop burn. Tak, to by bylo to, dzieki ? Z tego co wyszukalem wynika, że to jest defekt. Tymczasem mi nawet pasuje i myślałem, że to zamierzony efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się