PanJaqb Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 15 dzień po zabutelkowaniu w temperaturze 15-16 st. C Nagazowanie wzrosło od ostatniej degustacji, ale nadal uważam, że jest poniżej optimum. Delikatna piana, która utrzymuje się na dłużej. Kolor złocisty przechodzący w pomarańcz? Piwo mgliste - nie przejrzyste. Aromat delikatny, zapach owoców, najbardziej wyczuwam mango? (Nie czuje żadnych warzyw, a gotowane było pod przykryciem, uff - no chyba, że mój zmysł smaku nie jest za dobry :D) Średnia gorycz, utrzymująca się przez dłuższą chwilę, delikatna słodycz w tle. Foto: Spoiler Miał być zlew, zastanawiałem się czy w ogóle butelkować. Powiem szczerze, że jestem zadowolony. Oczywiście gdyby odfermentowało w całości, gdyby chmielić je jeszcze na cichej byłoby lepsze no ale cóż... A może to tylko pierwszego piwa od podstaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanJaqb Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Problem z słabym odfermentowaniem rozwiązany dzięki@punix, więc dla potomnych informuje aby zwrócić uwagę jaki się ma termometr i jak go używać. Ja zanurzałem tylko końcówkę, a należy zanurzyć tak aby pomiar był równo z lustrem cieczy. To jest rzecz która zmieniłem podczas kolejnych warek i problem został wyeliminowany.Dzięki jeszcze raz@punix Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Łachim 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się