PanJaqb Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 15 dzień po zabutelkowaniu w temperaturze 15-16 st. C Nagazowanie wzrosło od ostatniej degustacji, ale nadal uważam, że jest poniżej optimum. Delikatna piana, która utrzymuje się na dłużej. Kolor złocisty przechodzący w pomarańcz? Piwo mgliste - nie przejrzyste. Aromat delikatny, zapach owoców, najbardziej wyczuwam mango? (Nie czuje żadnych warzyw, a gotowane było pod przykryciem, uff - no chyba, że mój zmysł smaku nie jest za dobry :D) Średnia gorycz, utrzymująca się przez dłuższą chwilę, delikatna słodycz w tle. Foto: Spoiler Miał być zlew, zastanawiałem się czy w ogóle butelkować. Powiem szczerze, że jestem zadowolony. Oczywiście gdyby odfermentowało w całości, gdyby chmielić je jeszcze na cichej byłoby lepsze no ale cóż... A może to tylko pierwszego piwa od podstaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanJaqb Opublikowano 14 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Problem z słabym odfermentowaniem rozwiązany dzięki@punix, więc dla potomnych informuje aby zwrócić uwagę jaki się ma termometr i jak go używać. Ja zanurzałem tylko końcówkę, a należy zanurzyć tak aby pomiar był równo z lustrem cieczy. To jest rzecz która zmieniłem podczas kolejnych warek i problem został wyeliminowany.Dzięki jeszcze raz@punix Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Łachim 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi