Jump to content

Jak zacząć z tymi składnikami?


SzF

Recommended Posts

Witam

Nie znalazłem podobnego tematu, może przeoczyłem. Chcę zacząć przygodę z wrażeniem piwa. Nalewki, wina, sery podpuszczkowe już robiłem ? Mam drożdże Lager Niemiecki od Gozdawy, 1 kg słodu Pilzneńskiego, syrop ze słodu jęczmiennego i oryginalny ekstrakt chmielu Saaz z browaru w Pilznie. Chciałbym uważać gorzko słodkiego Pilsa. Jak się do tego zabrać żeby wyszło coś fajnego?? 

Link to comment
Share on other sites

To temat raczej do piaskownicy piwowarskiej niż do receptur.

Jakie temperatury fermentacji możesz zapewnić? Dolna fermentacja jest trudniejsza na pierwszą warkę, weź to pod uwagę. 

Poczytaj Wiki, a dopytuj, jeśli po przeczytaniu nie będziesz czegoś wiedział - większość informacji potrzebnych do uwarzenia pierwszej warki tam jest.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.