SzF Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 Witam. Nie znalazłem podobnego tematu, może przeoczyłem. Chcę zacząć przygodę z wrażeniem piwa. Nalewki, wina, sery podpuszczkowe już robiłem ? Mam drożdże Lager Niemiecki od Gozdawy, 1 kg słodu Pilzneńskiego, syrop ze słodu jęczmiennego i oryginalny ekstrakt chmielu Saaz z browaru w Pilznie. Chciałbym uważać gorzko słodkiego Pilsa. Jak się do tego zabrać żeby wyszło coś fajnego?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted December 23, 2020 Share Posted December 23, 2020 To temat raczej do piaskownicy piwowarskiej niż do receptur. Jakie temperatury fermentacji możesz zapewnić? Dolna fermentacja jest trudniejsza na pierwszą warkę, weź to pod uwagę. Poczytaj Wiki, a dopytuj, jeśli po przeczytaniu nie będziesz czegoś wiedział - większość informacji potrzebnych do uwarzenia pierwszej warki tam jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now