SzF Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Witam. Nie znalazłem podobnego tematu, może przeoczyłem. Chcę zacząć przygodę z wrażeniem piwa. Nalewki, wina, sery podpuszczkowe już robiłem ? Mam drożdże Lager Niemiecki od Gozdawy, 1 kg słodu Pilzneńskiego, syrop ze słodu jęczmiennego i oryginalny ekstrakt chmielu Saaz z browaru w Pilznie. Chciałbym uważać gorzko słodkiego Pilsa. Jak się do tego zabrać żeby wyszło coś fajnego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 To temat raczej do piaskownicy piwowarskiej niż do receptur. Jakie temperatury fermentacji możesz zapewnić? Dolna fermentacja jest trudniejsza na pierwszą warkę, weź to pod uwagę. Poczytaj Wiki, a dopytuj, jeśli po przeczytaniu nie będziesz czegoś wiedział - większość informacji potrzebnych do uwarzenia pierwszej warki tam jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się