Skocz do zawartości

Zmarznięte Kveiki


Rekomendowane odpowiedzi

Instrukcja mówi tak:

 

https://www.lallemandbrewing.com/wp-content/uploads/2019/12/TDS_LPS_BREWINGYEAST_VOSS_ENG_A4.pdf

 

"Do not use 500g or 11g packs that have lost vacuum. Opened packs must be re-sealed, stored in dry conditions below 4°C (39°F), and used within 3 days. If the opened package is re-sealed under vacuum immediately after opening, yeast can be stored below 4C° (39°F) until the indicated expiry date. Do not use yeast after expiry date printed on the pack."

 

Czyli jeśli nie zapakowałeś ich z powrotem próżniowo, to producent nie zaleca ich używania.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, zasada napisał:

Np.na stronach Mangrove Jacks.

Ok. A czy Lallemand to pisze? Jak bym nie ryzykował tych paru złotych, żeby okazało się, że mam martwe drożdże. Może spróbuj je uwodnić najpierw i zobacz, czy ruszą albo zrób po prostu cokolwiek ze szczypty z tej paczki, jeśli masz jakiś ekstrakt czy po prostu wodę z cukrem, w końcu to kveiki, to zajmie im moment.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.