Szagi Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Witam, Mam dwa worki srutowanego słodu które kupiłem jakiś czas temu i zastanawiam się czy mogę je użyć - czy straciły jakoś na jakości i jak to sprawdzić. Leżą zapakowane w szczelne worki foliowe tak jak sklep zapakował w temperaturze około 18 stopni. Jeden (pilzneński + mieszanka) mam od połowy września a drugi (pale ale) od początku grudnia. Będzie coś z tego? Planuje zacierać jutro / pojutrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 13 minut temu, Szagi napisał: Będzie coś z tego? Jak nie spaprzesz fermentacji to będzie piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szagi Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Z tym to nigdy nie wiadomo dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi