Gregorio_Cortez Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Chciałbym zapytać szanowne Towarzystwo o doświadczenia z warzenia piwa z brewkitów Muntons i John Bull . Czy jest jakaś różnica w smaku oraz innych elementach jakości . Jeśli ktoś miał doświadczenie z tymi brewkitami to prosiłbym o odniesienie się do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja warzyłem 2 piwa z brew-kitów John Bull'a. Smakowo były bardzo dobre, jednak lepsze wydają mi się piwa z wykorzystaniem słodu, no i jak dla mnie jest lepsza frajada z zacierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja warzyłem z brew kitów pewno jak większość moje pierwsze piwa. Też wydawało mi się, że były super. Pijąc je dzisiaj, a jeszcze mam takie w moim archiwum ( 27 miesięcy leżakowania) stwierdzam, że szkoda pieniędzy na takie warzenie. Chciaż może to nieprawidłowo nazwałem warzeniem, przecież to tylko rozpuszczenie w wodzie koncentratów. Warząc piwo ze słodów z puszki mamy dopiero możliwości własnych kompozycji. Ilość i rodzaj słodu i różne ilości chmielu. No a warząc z procesem zacierania to już jest bajka. Warzysz piwa jakie chcesz. Oczywiście trzeba trochę praktyki, ale to przychodzi z czasem. Na początku proponowałbym posiłkować się przepisami kolegów, czy z literatury. A po paru warkach rozpuścić wodze fantazji i warzyć, warzyć i warzyć. Tylko pamiętaj co mówi przysłowie = jak nawarzyłeś piwa musisz je wypić= JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się