Skocz do zawartości

Przepis na warkę z niemieckich chmieli


dareek

Rekomendowane odpowiedzi

Zacierasz czy ekstrakty, jakie możesz zapewnić temperatury fermentacji?

Bez tych informacji mozna odpowiedzieć: no, potrzebujesz jeszcze słodów i drożdży. Spoko, nie dziękuj..

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

36 minutes ago, dareek said:

Witam

Mam słody Pale ale i Monachijski gęstwę po US-05 temperatura fermentacji ok 17 stopni...

Straszny rozstrzał na aromacie chmielu. 

Przez to tylko jeden z nich nadaje się do późnego chmielenia.

Warzyłbym coś ok 12 blg, pale ale 80% munich 20%. 

Zacieranie na lenia w 67C, ok 90 minut, wygrzew 75C 20 minut.

Gotowalbym 90 minut

Chmielenie: 

Northern 25 gram na 60 minut 

Mandarina po 45 gr na 15 minut i na flameout.

 

Drożdże zadaj w ok 13-15C temperatura brzeczki. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.