dareek Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Witam Mam chmiel MANDARINA BAVARIA 90g NORTHERERN BREWERS 90 g może macie jakiś przepis na warkę? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 (edytowane) Zacierasz czy ekstrakty, jakie możesz zapewnić temperatury fermentacji? Bez tych informacji mozna odpowiedzieć: no, potrzebujesz jeszcze słodów i drożdży. Spoko, nie dziękuj.. Edytowane 7 Lutego 2021 przez zasada anteks i Łachim 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareek Opublikowano 9 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Witam Mam słody Pale ale i Monachijski gęstwę po US-05 temperatura fermentacji ok 17 stopni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 36 minutes ago, dareek said: Witam Mam słody Pale ale i Monachijski gęstwę po US-05 temperatura fermentacji ok 17 stopni... Straszny rozstrzał na aromacie chmielu. Przez to tylko jeden z nich nadaje się do późnego chmielenia. Warzyłbym coś ok 12 blg, pale ale 80% munich 20%. Zacieranie na lenia w 67C, ok 90 minut, wygrzew 75C 20 minut. Gotowalbym 90 minut Chmielenie: Northern 25 gram na 60 minut Mandarina po 45 gr na 15 minut i na flameout. Drożdże zadaj w ok 13-15C temperatura brzeczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się