hey_joe Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Dzień dobry, W tym tygodniu planuję przelać piwo na fermentację cichą, zebrać gęstwę i rozpocząć przygotowanie nowej warki. Czy mogę użyć gęstwy, którą zbiorę kilka godzin wcześniej, czy może powinna "odpocząć" trochę dłużej w lodówce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
punix Posted February 13, 2021 Share Posted February 13, 2021 Jak najbardziej możesz użyć jej od razu. Chłodzenie ma na celu przedłużenie żywotności drożdży, gdy potrzebujemy przechować je przez tydzień czy dwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hey_joe Posted February 13, 2021 Author Share Posted February 13, 2021 32 minuty temu, punix napisał: Jak najbardziej możesz użyć jej od razu. Chłodzenie ma na celu przedłużenie żywotności drożdży, gdy potrzebujemy przechować je przez tydzień czy dwa. Dziękuję bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now