hey_joe Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Dzień dobry, W tym tygodniu planuję przelać piwo na fermentację cichą, zebrać gęstwę i rozpocząć przygotowanie nowej warki. Czy mogę użyć gęstwy, którą zbiorę kilka godzin wcześniej, czy może powinna "odpocząć" trochę dłużej w lodówce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 13 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Jak najbardziej możesz użyć jej od razu. Chłodzenie ma na celu przedłużenie żywotności drożdży, gdy potrzebujemy przechować je przez tydzień czy dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hey_joe Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 32 minuty temu, punix napisał: Jak najbardziej możesz użyć jej od razu. Chłodzenie ma na celu przedłużenie żywotności drożdży, gdy potrzebujemy przechować je przez tydzień czy dwa. Dziękuję bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się