smola Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Czy taki zasyp oraz chmielenie będzie ok? Oczekiwana ilość 56 litrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Ja bym dał ciut mniej Wiedeńskego i Monachijskiego (tak do max 10%). Dla siebie chmieliłbym też więcej na smak i aromat, ale ja lubię wyraziste piwka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 W takim razie jaki schemat chmielenia byś zaproponował? Chmiele jakie posiadam to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Ja bym odjął nieco magnum i wrzucił ht, hm lub sybille na 0, ilości takie żeby ibu się zgodziło. smola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 28 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Pójdzie tak: Magnum 70g 60' Hallertau Mittelfrüh 60g 0' hallertau tradition 50g whirpool 20' ibu wychodzi 37, ale może podciągnąć magnumem do 40? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Co kto lubi, ja wolę bardziej aromatycznie ostatnio, na goryczkę daję symbolicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi