Skocz do zawartości

Browar Dryg


Rekomendowane odpowiedzi

Dryg Bociek#45

 

01.03.2024

 

Slody

 

Monachijski I 5 kg

Wiedeński 5 kg

Monachijski II 0,3 kg

Chmielenie:

Lunga 30 g na 60 min

 

 

Drożdze:

W 34-70 (III)

Poczatkowe blg:

 

17

 

IBU

 

30

 

Objętość brzeczki w fermentorze:

 

25 l

 

Końcowe blg

4 blg

 

Zacieranie 

62-70stopni - 60 min

 

Rozlew

21.03.2024

150 g cukru

3 x 0,33

43 x 0,5

3 x0,66

Edytowane przez Adamiko
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dryg Cydr #46

 

21.03.2024

 

 

 

Surowce

 

Sok jablkowy 21 l

 

Chmielenie:

50 g Amarillo na 3 dni

 

 

 

 

Drożdze:

 

W 34-70 (IV)

 

Poczatkowe blg:

 

10

 

 

 

IBU

 

 

 

 

 

 

Objętość brzeczki w fermentorze:

 

 

 

21 l

 

 

 

Końcowe blg

0,5

 

 

 

Rozlew

13.04.2024

2x0,33

38 x0,5

2 x 0,66

 

 

Edytowane przez Adamiko
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dryg Porter Baltycki #47

 

21.03.2024

 

Slody

 

Monachijski I 6kg

Wiedeński 4 kg

Carafa III 0,3 kg

Caramunich i 1 kg

Chmielenie:

Lunga 30 g na 60 min

 

 

Drożdze:

W 34-70 (IV)

Poczatkowe blg:

 

17

 

IBU

 

30

 

Objętość brzeczki w fermentorze:

 

27 l

 

Końcowe blg

 

 

Zacieranie 

65-70stopni - 75min

 

Rozlew

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Celem nadrobienia 

Dryg Cydr #48

 

 

 

 

 

Surowce

 

Sok jablkowy 21 l

 

Chmielenie:

50 g sybilla na 3 dni

 

 

 

 

Drożdze:

 

Us05 2 paczki

 

Poczatkowe blg:

 

10

 

 

 

IBU

 

 

 

 

 

 

Objętość brzeczki w fermentorze:

 

 

 

21 l

 

 

 

Końcowe blg

2

 

 

 

Rozlew

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dryg na przetrwanie #49

 

07.2024

 

Slody

 

Pilznenski 1 kg

Wiedeński 4 kg

Karmelowy 100 g

Chmielenie:

Marynka 30 g na 60 min

Golding 30 g na 15 mi 

 

 

Drożdze:

Us 05 (I)

Poczatkowe blg:

 

12

 

IBU

 

 

 

Objętość brzeczki w fermentorze:

 

25l

 

Końcowe blg

2

 

Zacieranie 

65-70stopn 60min

 

Rozlew

 

Dryg Cydr #50

 

 

 

 

 

Surowce

 

Sok jablkowy 18 l

 

Chmielenie:

 

 

 

 

Drożdze:

 

Us05 (II)

 

Poczatkowe blg:

 

10

 

 

 

IBU

 

 

 

 

 

 

Objętość brzeczki w fermentorze:

 

 

 

18 l

 

 

 

Końcowe blg

 

 

 

 

Rozlew

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Dawno mnie tu nie bylo. Poczynione w miedzyczasie warki

# 51 kibel Bitter - zakażenie pełna para pierwsza warka ktora cała poszła do kanalizy. 

#52 American Wheat - mimo poczatkowej trawiastosci stala się pijalna

#53 Dry Stout - od 2 tyg w butelkach gazu brak ale nie rokuje najgorzej. 

 

Te 3 warki wykonane na zmianie sprzetu z wielkiego gara z grzalka na pasteryzator. Wszystkie z zestawów z BA. 

Od Dry Stout za rada @mistrzsuspensu przeszedlem na zacieranie w piatek pozostawienie zacieru w brzeczce na noc i wygrzew plus filtracja w sobote. Dzieki temu wydajność w końcu wzrosła. 

Edytowane przez Adamiko
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#54 Micro Ipa

Warzenie 08.02.2025

 

Słody

Mochachijski 3kg 

 

Chmiele 

Marynka 30 g 60 min

Lubelski 30 g 15 min 

 

Simcoe 50 g na cicha na 3 dni

 

BLG początkowe 10 19 l

 

Rozlew 22.02.2025

 

Edytowane przez Adamiko
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#55 Mili piwo :)

Warzenie 22.02.2025

 

Słody

Mochachijski 3,5kg 

 

Chmiele 

Lunga 30 g 60 min

Lubelski 30 g 15 min 

 

BLG początkowe 11 22 l

 

Co oznacza najwyższa wydajność powyżej 70 proc:) 

 

Rozlew 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.