Adamiko Opublikowano 1 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 (edytowane) Dryg Bociek#45 01.03.2024 Slody Monachijski I 5 kg Wiedeński 5 kg Monachijski II 0,3 kg Chmielenie: Lunga 30 g na 60 min Drożdze: W 34-70 (III) Poczatkowe blg: 17 IBU 30 Objętość brzeczki w fermentorze: 25 l Końcowe blg 4 blg Zacieranie 62-70stopni - 60 min Rozlew 21.03.2024 150 g cukru 3 x 0,33 43 x 0,5 3 x0,66 Edytowane 21 Marca 2024 przez Adamiko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 (edytowane) Dryg Cydr #46 21.03.2024 Surowce Sok jablkowy 21 l Chmielenie: 50 g Amarillo na 3 dni Drożdze: W 34-70 (IV) Poczatkowe blg: 10 IBU Objętość brzeczki w fermentorze: 21 l Końcowe blg 0,5 Rozlew 13.04.2024 2x0,33 38 x0,5 2 x 0,66 Edytowane 13 Kwietnia 2024 przez Adamiko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Dryg Porter Baltycki #47 21.03.2024 Slody Monachijski I 6kg Wiedeński 4 kg Carafa III 0,3 kg Caramunich i 1 kg Chmielenie: Lunga 30 g na 60 min Drożdze: W 34-70 (IV) Poczatkowe blg: 17 IBU 30 Objętość brzeczki w fermentorze: 27 l Końcowe blg Zacieranie 65-70stopni - 75min Rozlew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 1 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Celem nadrobienia Dryg Cydr #48 Surowce Sok jablkowy 21 l Chmielenie: 50 g sybilla na 3 dni Drożdze: Us05 2 paczki Poczatkowe blg: 10 IBU Objętość brzeczki w fermentorze: 21 l Końcowe blg 2 Rozlew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 1 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Dryg na przetrwanie #49 07.2024 Slody Pilznenski 1 kg Wiedeński 4 kg Karmelowy 100 g Chmielenie: Marynka 30 g na 60 min Golding 30 g na 15 mi Drożdze: Us 05 (I) Poczatkowe blg: 12 IBU Objętość brzeczki w fermentorze: 25l Końcowe blg 2 Zacieranie 65-70stopn 60min Rozlew Dryg Cydr #50 Surowce Sok jablkowy 18 l Chmielenie: Drożdze: Us05 (II) Poczatkowe blg: 10 IBU Objętość brzeczki w fermentorze: 18 l Końcowe blg Rozlew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się