Adamiko Opublikowano 1 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2024 (edytowane) Dryg Bociek#45 01.03.2024 Slody Monachijski I 5 kg Wiedeński 5 kg Monachijski II 0,3 kg Chmielenie: Lunga 30 g na 60 min Drożdze: W 34-70 (III) Poczatkowe blg: 17 IBU 30 Objętość brzeczki w fermentorze: 25 l Końcowe blg 4 blg Zacieranie 62-70stopni - 60 min Rozlew 21.03.2024 150 g cukru 3 x 0,33 43 x 0,5 3 x0,66 Edytowane 21 Marca 2024 przez Adamiko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 (edytowane) Dryg Cydr #46 21.03.2024 Surowce Sok jablkowy 21 l Chmielenie: 50 g Amarillo na 3 dni Drożdze: W 34-70 (IV) Poczatkowe blg: 10 IBU Objętość brzeczki w fermentorze: 21 l Końcowe blg 0,5 Rozlew 13.04.2024 2x0,33 38 x0,5 2 x 0,66 Edytowane 13 Kwietnia 2024 przez Adamiko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Dryg Porter Baltycki #47 21.03.2024 Slody Monachijski I 6kg Wiedeński 4 kg Carafa III 0,3 kg Caramunich i 1 kg Chmielenie: Lunga 30 g na 60 min Drożdze: W 34-70 (IV) Poczatkowe blg: 17 IBU 30 Objętość brzeczki w fermentorze: 27 l Końcowe blg Zacieranie 65-70stopni - 75min Rozlew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 1 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Celem nadrobienia Dryg Cydr #48 Surowce Sok jablkowy 21 l Chmielenie: 50 g sybilla na 3 dni Drożdze: Us05 2 paczki Poczatkowe blg: 10 IBU Objętość brzeczki w fermentorze: 21 l Końcowe blg 2 Rozlew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 1 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Dryg na przetrwanie #49 07.2024 Slody Pilznenski 1 kg Wiedeński 4 kg Karmelowy 100 g Chmielenie: Marynka 30 g na 60 min Golding 30 g na 15 mi Drożdze: Us 05 (I) Poczatkowe blg: 12 IBU Objętość brzeczki w fermentorze: 25l Końcowe blg 2 Zacieranie 65-70stopn 60min Rozlew Dryg Cydr #50 Surowce Sok jablkowy 18 l Chmielenie: Drożdze: Us05 (II) Poczatkowe blg: 10 IBU Objętość brzeczki w fermentorze: 18 l Końcowe blg Rozlew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 16 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Dawno mnie tu nie bylo. Poczynione w miedzyczasie warki # 51 kibel Bitter - zakażenie pełna para pierwsza warka ktora cała poszła do kanalizy. #52 American Wheat - mimo poczatkowej trawiastosci stala się pijalna #53 Dry Stout - od 2 tyg w butelkach gazu brak ale nie rokuje najgorzej. Te 3 warki wykonane na zmianie sprzetu z wielkiego gara z grzalka na pasteryzator. Wszystkie z zestawów z BA. Od Dry Stout za rada @mistrzsuspensu przeszedlem na zacieranie w piatek pozostawienie zacieru w brzeczce na noc i wygrzew plus filtracja w sobote. Dzieki temu wydajność w końcu wzrosła. Edytowane 16 godzin temu przez Adamiko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 16 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) #54 Micro Ipa Warzenie 08.02.2025 Słody Mochachijski 3kg Chmiele Marynka 30 g 60 min Lubelski 30 g 15 min Simcoe 50 g na cicha na 3 dni BLG początkowe 10 19 l Rozlew 22.02.2025 Edytowane 16 godzin temu przez Adamiko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 16 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu #55 Mili piwo Warzenie 22.02.2025 Słody Mochachijski 3,5kg Chmiele Lunga 30 g 60 min Lubelski 30 g 15 min BLG początkowe 11 22 l Co oznacza najwyższa wydajność powyżej 70 proc:) Rozlew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się