KRWI Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Cześć Nazywam się Krzysiek pochodzę z województwa mazowieckiego, mam 40 lat, z wykształcenia inżynier budownictwa oraz instalacji i urządzeń sanitarnych, zawodowo też szeroko pojęte budownictwo i instalacje. Jakiś czas temu zakupiłem kocioł zacierny COOBRA CB5 PRO... ale z myślą o zacieraniu słodów na potrzeby whisky. Z powodzeniem zatarłem w ten sposob kilka worków słodu whisky ze Strzegomia, jednak że względu na uciążliwą filtrację i poszukiwanie drogi w zbożach niesłodowanych, głównie żyto, kocioł zacierny powoli zaczął schodzić na dalszy plan bo zacząłem zacierać "na lenia" fermentując razem z młutem... Obecnie nabrałem motywacji aby jednak spróbować swych sił w sztuce piwowarstwa. Staram się z uwagą wertować forum szukając odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, jednak jako nowicjusz z góry przepraszam i proszę o wyrozumiałość. Teraz właśnie przybieram się do piwa marcowego, pierwsze koty za płoty... Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady Pozdrawiam Krzysiek Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk1 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Cześć! Powodzenia w warzeniu. W razie pytań piaskownica piwowarska służy pomocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Cześć i udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się